Werkstraf voor uithaal met glas in dancing Carré

Jan De Meuleneir/Photo News
Een 28-jarige man uit Boom heeft een jaar de tijd om een werkstraf uit te voeren van tweehonderd uur. De twintiger stond vorige maand terecht voor slagen en verwondingen in dancing Carré. Tijdens een uitstap kreeg de twintiger ruzie met zijn latere slachtoffer en haalde hij uit met een glas.

De feiten dateren inmiddels van zes jaar geleden. Samen met twee anderen was Smail T. op uitstap in de Willebroekse dancing. Ze kregen ruzie met een ander groepje en toen de security beide groepen uit elkaar haalde, werd er plots een glas gegooid. Dat glas raakte iemands gezicht en die persoon liep ernstige verwondingen op. 

Er werd klacht ingediend bij de politie en die kon uiteindelijk drie jongeren identificeren. Twee ervan werden in 2018 al voor de rechter gebracht, maar werden vrijgesproken. Enkel T. werd toen veroordeeld. Hij werd aangeduid als dader door zowel een getuige als het slachtoffer. 

“Echt niet gedaan”

T. kreeg toen een celstraf van vier jaar maar tekende verzet aan. “Ik heb dit echt niet gedaan", klonk het vorige maand. “Vroeger heb ik ook al dingen verkeerd gedaan maar toen heb ik dat meteen toegegeven.” Hij ging samen met zijn advocaat vol voor de vrijspraak.

De rechters volgden zijn verhaal niet. Ze veroordeelden hem opnieuw maar waren deze keer in het vonnis wel wat milder. De rechters legden hem geen celstraf, maar wel een werkstraf op van tweehonderd uur. Het slachtoffer stelde zich opnieuw burgerlijke partij en kreeg een schadevergoeding van ruim 35.000 euro.