Vrachtwagen tegen brug: treinverkeer mogelijk verstoord

De vrachtwagen raakte ernstig beschadigd bij de aanrijding.
Foto Politie Mechelen-Willebroek De vrachtwagen raakte ernstig beschadigd bij de aanrijding.
Het treinverkeer op de spoorlijn Mechelen-Willebroek-Sint-Niklaas ondervindt vanmorgen mogelijk hinder. Een vrachtwagen is gisteravond in Willebroek hard tegen de spoorwegbrug over de Guido Gezellestraat gereden. Niemand is gewond, maar het treinverkeer is stilgelegd zodat ingenieurs de stabiliteit van de brug konden nagaan.

De vrachtwagen reed met volle snelheid tegen de spoorwegbrug. Die biedt een vrije doorgang van slechts 2,60 meter hoog. De impact ging gepaard met een luide knal. "De spoorwegbrug is enkele centimeters verschoven", zegt Frédéric Petit van spoorwegbeheerder Infrabel. "Uit veiligheidsoverwegingen hebben we meteen besloten het treinverkeer stil te leggen."


De lokale politie Mechelen-Willebroek kwam ook ter plaatse. De bestuurder van de vrachtwagen liep volgens politiewoordvoerder Dirk Van de Sande geen verwondingen op. De rijbaan is meteen afgesloten. Ingenieurs en arbeiders van Infrabel kwamen ter plaatse. De brug is grondig geïnspecteerd. De ravage is groot. "In de loop van de avond is gestart met de herstelling van de brug", voegt Petit nog toe.


Ook de schade aan de vrachtwagen is groot. De laadbak kwam los te zitten. "De laadruimte is beveiligd zodat de vrachtwagen op een veilige manier en zonder gevaar getakeld kon worden", verduidelijkt Van de Sande nog.


Het treinverkeer bleef nog de hele avond onderbroken. Mogelijk ondervindt vanmorgen het treinverkeer nog altijd hinder. Gisteravond zijn vervangbussen ingeschakeld tussen Mechelen en Willebroek. (TVDZM)