Vierhonderd leerlingen geëvacueerd na gasgeur

Het Atheneum in Willebroek
Google Maps Het Atheneum in Willebroek
Zo’n vierhonderd leerlingen van de GO! Atheneum Willebroek zijn vanmiddag even geëvacueerd. De oorzaak was een gasgeur. Die was afkomstig vanuit de keuken.

De gasgeur werd opgemerkt omstreeks 11.15 uur. De hulpdiensten werden opgeroepen en de school startte de evacuatie procedure. Zo’n vierhonderd leerlingen van de campus lang de Eduard Anseelestraat werden ontruimd naar de speelplaats. “De brandweer was snel ter plaatse en kon de oorzaak van de gasgeur snel lokaliseren”, vertelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

In het fornuis van de keuken was er naar verluidt een foutje ontstaan. “Dit kon snel opgelost worden door de brandweermannen”, aldus Van de Sande nog. “Er moest enkel wel nog wat worden verlucht.” Na een kwartiertje mochten alle leerlingen opnieuw naar hun klaslokalen. Er is nooit paniek geweest.

Kort voor de middag werd de school opnieuw vrijgegeven. De school herstelde intussen het probleem aan het fornuis.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.