Vechtpartij in Carré eindigt in rechtbank, parket eist celstraffen tot tien maanden

De correctionele zittingszaal in de rechtbank van Mechelen.
David Legreve De correctionele zittingszaal in de rechtbank van Mechelen.
Drie jongeren uit Willebroek hebben zich donderdagmorgen moeten verantwoorden voor de rechter in Mechelen. Ze waren betrokken bij een vechtpartij in dancing Carré. Nadat ze waren buitengezet door de portier, trokken ze naar de woning van één van de verdachten en gingen ze een baseballknuppel en een dolk ophalen. Het parket eiste celstraffen van vier en tien maanden.

De drie bezochten de Willebroekse dancing begin dit jaar. Wanneer twee van de drie jongeren te dronken waren en mensen begonnen lastig te vallen, zette de portier het trio buiten. “Daar kwam het tot een confrontatie met een willekeurige bezoeker van de dancing, die enkele klappen in het gezicht kreeg”, vertelde openbaar aanklaagster Lieselotte Claessens. De verwondingen van het slachtoffer bleken achteraf mee te vallen, maar de portiers hadden er genoeg van. De twee jongeren, maar ook hun derde vriend Jarno M. (20), die volgens het parket erbij gekomen was om te bemiddelen, moesten de dancing verlaten.

Dom idee

“Op dat moment kregen ze een wel erg dom idee”, ging de openbaar aanklaagster verder. “Ze trokken naar het huis van de twintigjarige en gingen er een baseballknuppel én dolk ophalen. “Vervolgens trokken ze terug naar de parking van dancing Carré. Daar werden ze tijdig opgemerkt en werd de lokale politie erbij gehaald.” De politie kon hen inrekenen, alle drie werden meegenomen naar het politiekantoor voor verhoor.

Daar werd er toegegeven dat zowel Ramiz I. en Maxim E. te veel hadden gedronken en ruzie hadden gekregen. Die laatste stond terecht voor slagen en verwondingen, I. moest zich naast de vechtpartij ook nog verantwoorden voor verboden wapenbezit. Hij had de baseballknuppel bij zich. “Om een autoruit in te slagen, niet om iemand mee te verwonden”, klonk het. Beiden riskeren een celstraf van vier maanden met uitstel of een werkstraf. De feiten werden niet betwist. “Maar ik wil een werkstraf om mijn toekomst niet in het gedrang te brengen”, vertelden beiden tegen de rechter.

Dolk

De twintigjarige Jarno M. riskeerde de zwaarste celstraf. De openbaar aanklaagster vorderde een celstraf van tien maanden en een geldboete van vijftig euro. De twintiger stond enkel terecht voor verboden wapenbezit. Hij was bij de tussenkomst van de politie in het bezit van de dolk. “Maar meneer is bezig om in een recordtempo zijn toekomst ernstig in gevaar te brengen”, besloot openbaar aanklaagster Claessens. “Sinds januari 2018 liep hij al twee veroordelingen op voor drugsfeiten en slagen en verwondingen.” De verdediging vroeg een zo mild mogelijke straf. “Hij heeft niets te maken met die vechtpartij. Voor verboden wapenbezit werd er normaal gezien een minnelijke schikkingen voorgesteld”, repliceerde meester Evelien Jacobs.

Een vonnis volgt op 12 juni.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.