Sportievelingen peddelen en joggen voor 't Dolfijntje

De kajakkers van de Willebroekse Kajak Klub Hazewinkel.
Foto Legreve De kajakkers van de Willebroekse Kajak Klub Hazewinkel.
De Willebroekse Kajak Klub Hazewinkel (WKKH) gaat dit weekend 24 uur lang het water op voor het goede doel tijdens de 'Peddeldag For Life'.

"We organiseren dit voor het eerst, en we besloten meteen stevig door te bijten. We kajakken in de winter wel, maar dat is beperkt tot tochten van anderhalf uur. We tekenden een vaarschema uit, zodat de leden elkaar kunnen afwisselen", zegt initiatiefnemer Steve Vercauteren van WKKH. "We klopten met ons idee aan bij de Joggers Klein-Willebroek. Zij organiseren ook een evenement: een 'Night Run' door Hazewinkel. Ook De Vaartlandstappers doen mee. Zij pasten de route van hun tocht zondag aan, zodat hun middagstop bij ons plaatsvindt. We zorgen ook voor een jenevertent, verse soep, pannenkoeken, vuurkorven en een wintertraining van KNRS kayakpolo." De opbrengst van de Peddeldag For Life gaat naar het Willebroekse IE-zwembad 't Dolfijntje. "Dit zwembad is een lokaal initiatief en de werking is fantastisch. Mensen met een beperking krijgen er therapie en ontspanning in een aangepaste omgeving."


De Peddeldag For Life start morgen om 15 uur. Het startschot van de Night Run wordt gegeven om 21 uur. Bezoekers zijn welkom op Bloso-domein Hazewinkel met ingang aan de Stuivenbergbaan in Willebroek. Meer info via Facebook 'Peddeldag For Life'. (EDT)