Raadsleden schenken zitpenningen aan onderzoek naar mucomedicijn

De raadsleden van sp.a Willebroek geven hun zitpenningen aan het goede doel.
EDT De raadsleden van sp.a Willebroek geven hun zitpenningen aan het goede doel.
De mandatarissen van de Willebroekse sp.a-fractie, die zetelen in de gemeenteraad en het Bijzonder Comité Sociale Dienst (BCSD), schenken hun laatste zitpenning van het jaar aan het goede doel. De cheque van 1.250 euro gaat naar muco-onderzoek.

“We zoeken elk jaar een goed doel waar we vanuit onze afdeling onze representiegelden van de maand december aan schenken. In het verleden kozen we onder andere voor ’t Moleke, het IE-zwembad ’t Dolfijntje en jeugdhuis Perron 4. Dit keer steunen we graag het wetenschappelijk onderzoek rond mucoviscidose”, zegt voorzitter Nick Van kerckhoven.

“Gemeenteraadslid Jeroen Van Santvoort kwam met het goede idee op de proppen, omdat Willebroekenaar Robbe Aerts (14) dit jaar één van de gezichten is van de ‘mucomove-campagne’. Mucopatiënten hebben door een gendefect last van abnormaal taai slijm. Dat hoopt zich op in de longen, met de kans op permanente longschade. Alles samen lijden meer dan 1300 Belgen aan deze ongeneeslijke ziekte. Wij dragen heel graag ons steentje bij om het muco-onderzoek te steunen, om zo betere behandelingsmethodes en een meer fundamentele oplossing te vinden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.