Politiecontrole op asociaal en gevaarlijk rijgedrag in Willebroek

BELGA
De lokale politie Mechelen-Willebroek voerde op vrijdagnamiddag 27 september verkeerscontroles uit in Willebroek. De controles waren hoofdzakelijk gericht op verkeersinbreuken die omschreven worden als gevaarlijk of asociaal rijgedrag. 

“Vijf vrachtwagens werden op verschillende locaties in het centrum van Willebroek gecontroleerd. Allen hadden een losadres in de gemeente, hun aanwezigheid was dus gerechtvaardigd. Een voertuig werd geverbaliseerd op een parkeerplaats voorbehouden voor personen met een handicap in de IJzerenwegstraat. De takeldienst werd opgeroepen om het voertuig te verwijderen”, deelt de politie mee. “Een bestuurder kwam tegen hoge snelheid de IJzerenwegstraat ingereden. Hij kwam al slippend vanaf Veert aangereden. De chauffeur werd geïntercepteerd en diende een boete van 116 euro te betalen. Een andere bestuurder reed zonder veiligheidsgordel. Een bromfietser werd geïntercepteerd in de Nieuwstraat na het negeren van een verbodsbord en in de Emmanuel Rollierstraat kon een schoolbus niet parkeren op de voorziene parkeerplaats. Hierdoor diende de buschauffeur de leerlingen op de rijbaan te laten instappen. De fout geparkeerde bestelwagen werd geverbaliseerd en weggetakeld.” De politie geeft nog mee dat ze ook in de toekomst controles zal uitvoeren op gevaarlijk en asociaal rijgedrag in woonkernen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Baeyens

    Als ik van de Dendermonde steenweg richting Bornem rij stop ik altijd aan het Stop-teken maar krijg ik telkens geclaxonneer, obscene gebaren, lichtsalvo als reactie van de andere chauffeurs. De omgekeerde wereld, daar stopt slechts 10% van de auto's en begaat de rest dus een zware overtreding, dit ziet men nergens anders. Als dat echt mag, plaats dan een omgekeerde driehoek aub.

  • Ivan Vanherteryck

    1 dag op het oud stationsplein komen staan, en je hebt weer veel papierwerk, net weer enkelen tegen minimum 70... Altijd dezelfde..