Politie arresteert mogelijke fietsendief (42)

Tim Van der Zeypen
De lokale politiezone Mechelen-Willebroek heeft op de Koning Boudewijnlaan een 42-jarige man opgepakt. De veertiger wordt verdacht van het stelen van enkele fietsen. Hij werd geïdentificeerd dankzij het ANPR-cameranetwerk.

Omstreeks 16.00 kreeg de politie een via een van hun ANPR-camera’s de melding van een verdacht voertuig. “De wagen kwam in aanmerking voor enkele diefstallen”, legt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande uit. “Niet veel later konden onze collega’s het voertuig uit het verkeer halen en controleren.” Op de bagagedrager van de wagen stonden twee fietsen. Hiervoor had de man geen duidelijke uitleg. 

“Hierop werd er een huiszoeking uitgevoerd op het adres van de bestuurder”, gaat Van de Sande verder. “Hier werden nog eens vijf fietsen aangetroffen. Ook voor de aanwezigheid van deze fietsen had de man een weinig duidelijke verklaring.” De man, een 42-jarige uit Boortmeerbeek, werd meegenomen naar het politiekantoor voor verhoor. Hij werd inmiddels ter beschikking gesteld van het parket. 

“De fietsen werden in beslag genomen met het oog op de teruggave aan de eigenaars”, besluit Van de Sande.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.