Overweg Tisseltbaan gesloten voor werken

De overweg in de Tisseltbaan wordt afgesloten voor werken
Google Maps De overweg in de Tisseltbaan wordt afgesloten voor werken
De overweg in de Tisseltbaan, op de grens van Heffen (Mechelen) en Blaasveld (Willebroek), wordt gesloten van maandag 29 april tot en met vrijdag 14 juni. 

Infrabel vernieuwt er de overweg, werken die noodzakelijk zijn om er de veiligheid van het weg- en treinverkeer te kunnen garanderen. Infrabel en de gemeente Willebroek voorzien een omleiding tijdens deze klus, ook fietsers en voetgangers kunnen de overweg niet gebruiken.

Deze werken vinden plaats in afwachting van de definitieve sluiting van de overweg, volgens de huidige planning is deze voorzien in 2020. Infrabel kondigde de sluiting al aan in 2018: “ Wij beheren 1.700 overwegen in het land. Om veiligheidsredenen is het onze doelstelling er zoveel mogelijk af te schaffen, zoals ook aan de Tisseltbaan.”

Stad Mechelen en gemeente Willebroek gingen eerder al akkoord, op voorwaarde dat er een oplossing komt voor de landbouwers -die niet met een tractor over de N16 mogen- fietsers en voetgangers. Dat alternatief moet er liggen voor de overweg wordt afgesloten. Infrabel brengt de buurtbewoners in het najaar van 2019 met een infomarkt verder op de hoogte.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.