Oude kantoorgebouwen en nieuwe flats in project 'Kanaelzicht'

Nu nog een toekomstbeeld, binnenkort gerealiseerd: nieuwbouwproject Kanaelzicht.
Els Dalemans Nu nog een toekomstbeeld, binnenkort gerealiseerd: nieuwbouwproject Kanaelzicht.
'Kanaelzicht', zo heet het nieuwe project dat gerealiseerd zal worden op de hoek van de Fabrieksstraat en de Mechelsesteenweg. In de schaduw van de Vredesbrug komen meer dan honderd nieuwbouwappartementen, en ook het oude Denaeyer-fabrieksgebouw wordt gerenoveerd.

Op 30 maart 2004 viel het doek definitief over papierfabriek De Naeyer, waar gedurende 144 jaar duizenden mensen hun brood verdienden. 15 jaar lang was het Willebroekse bestuur in de weer met de omvorming van het gigantische terrein van industrie- naar woonzone. Ondertussen wordt op de historische site al druk gebouwd aan een gloednieuwe wijk, nu is ook de zone aan het water aan de beurt. Daar plannen projectontwikkelaars Odebrecht en Tilleghem het project 'Kanaelzicht'.

Notariswoning

"In de eerste fase plannen we de bouw van 77 appartementen, verdeeld over drie gebouwen. De werken kunnen starten in het voorjaar van 2019, als alles goed gaat, is de klus eind 2020 geklaard", zegt directeur projectontwikkeling Stefan Franck. "In een volgende fase volgen nog twee nieuwe gebouwen die plaats bieden aan 34 appartementen, en de renovatie van de historische gebouwen van Usines De Naeyer: het oude kantoorgebouw en de notariswoning. Hier zullen we loftwoningen en loftkantoren creëren. De afwerking van het volledige project wordt voorzien in 2022."


De projectontwikkelaars stellen 'Kanaelzicht' voor aan het grote publiek in het historische 'Usines De Naeyer'-pand aan de Fabrieksstraat op zondag 7 7 oktober van 10 tot 14 uur. www.kanaelzicht.be (EDT)