Nieuw kunstwerk aan Ten Weldebrouc onthuld

Bewoonster Jozefien (vooraan) en haar vriendin Tinneke kijken toe bij de plaatsing van het enorme kunstwerk van Jan De Wachter.
Foto Aerts Bewoonster Jozefien (vooraan) en haar vriendin Tinneke kijken toe bij de plaatsing van het enorme kunstwerk van Jan De Wachter.
De bewoners van woonzorgcentrum Ten Weldebrouc in Willebroek krijgen er binnenkort drie unieke kunstwerken van Jan De Wachter bij. Voor de bewoners met dementie is er een speciaal project, waarbij ze de kans om hun indrukken en emoties weer te geven in foto's, muziek en tekeningen. Op 10 september wordt het resultaat daarvan voorgesteld.

"Bij de vernieuwing van onze gebouwen, moeten we we van de overheid ook investeren in een kunstwerk. We kozen niet voor één, maar voor drie werken van kunstenaar Jan De Wachter. Twee sculpturenkomen aan de gevel - één langs de straatkant en één aan de parking -, en het werk 'Habitat' komt in onze binnentuin", zegt directeur Rudi De Schouwer. "Dat laatste werk is een soort van 'huis' van zes meter hoog in stalen platen, waar de bewoners kunnen doorwandelen en de schaduw opzoeken.

Zondag 10 september

We besloten rond dit werk ook een 'kunstintegratieproject' uit te werken voor onze bewoners met dementie. Al vaak merkten we immers dat kunst hen helpt om zich uit te drukken. De komende weken verzamelen we op verschillende manieren - via foto's, muziek, tekeningen... - de indrukken en emoties van onze bewoners over de nieuwe kunstwerken. Met die bouwstenen gaat De Wachter weer aan de slag om zo tegen de inhuldiging op zondag 10 september een nieuw werk te creëren." (EDT)