Negen woningen geëvacueerd na gaslek

De brandweer en Fluvius onderzoeken het lek.
Tim Van der Zeypen De brandweer en Fluvius onderzoeken het lek.
De hulpdiensten hebben dinsdagochtend negen woningen in de Molenstraat geëvacueerd na een gaslek. Nutsmaatschappij Fluvius kwam ook ter plaatse. Er werd een perimeter ingesteld maar die werd omstreeks 13 uur weer opgeheven.

Arbeiders zijn in de Molenstraat aan de slag om het rioleringsnet te vernieuwen. Daarbij werd dinsdagochtend een kleine kraan ingezet. Bij graafwerken werd omstreeks 9.30 uur een gasleiding overgetrokken. “Het gebeurde letterlijk onder mijn vensterraam”, vertelt buurtbewoner Erik Pauwels. “Het zag er niet echt veilig uit. Ik heb meteen alles afgesloten in mijn woning. “

De hulpdiensten werden verwittigd en kwamen ter plaatse. Ook al ging het om een lagedrukleiding, de politie besloot in samenspraak met de brandweer om uit veiligheidsoverwegingen een perimeter in te stellen. “Meteen na het gaslek zijn we gaan wandelen met onze drie hondjes”, gaat Erik verder. “Toen we terug thuis kwamen, merkten we op dat alles was afgesloten en mochten we niet meer in onze woning.”

Broodjes en koffie

De hulpdiensten evacueerden in totaal negen woningen. Zo’n twintigtal bewoners, onder wie gezinnen met baby's, werden opgevangen in het kasteel Bel-Air  wat verderop. “We kregen er broodjes en koffie. De burgemeester was er ook. Hij kwam een praatje met ons slaan”, gaat Erik verder.  Ook het verkeer in de Molenstraat werd stilgelegd. De politie van Mechelen-Willebroek liet het plaatselijk verkeer omrijden.

Omstreeks 13 uur waren de eerste herstellingen uitgevoerd en werd de perimeter opgeheven. “We mochten terug naar onze woning maar arbeiders van Fluvius kwamen eerst nog even langs om de gas in onze woning te komen meten”, aldus Erik. Arbeiders moesten nog een hele namiddag werken om de gasleiding te herstellen. 

Derde keer

Het is niet de eerste keer dat diezelfde gasleiding wordt overgetrokken. De eerste keer was tijdens de werken aan de riolering zelf. Korte tijd later was het opnieuw prijs. Met het gaslek van dinsdagochtend komt de teller nu op drie te staan. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Vanhove

    Nutsmaatschappij Fluvius is daar zelf aan het werk om zijn gasleiding te verplaatsen zodat de aannemer waar ik voor werk terug verder kan met het plaatsen van de nieuwe rioleringen. De graafwerken van dinsdag waren om die nieuwe gasleiding aan te sluiten.