Mechelen houdt de drie belangrijke punten thuis tegen Doornik

Waterpolo eerste divisie

Doornik kwam met duidelijke intenties naar Mechelen en startet het best in de eerste periode. Onder de harde pressing was het in de openingsminuten moeilijk voor RSCM om in de aanval een gevaarlijke actie op te zetten. CNT vond via manmeer en van op afstand twee keer snel na elkaar de netten. De Mechelse motor begon dan eindelijk te draaien en via Publie, twee keer op aangeven van Claes, boog het de situatie al snel weer om naar een 2-2. In periode 2 ging Mechelen door op zijn elan. Maar meer dan een kloof van één doelpunt kon RSCM niet uitlopen. Telkens wist Doornik te achtervolgen. Via een sterke Verschuren kon Mechelen met het kleinste verschil de rust in.


De wedstrijd werd wat agressiever, zonder over de schreef te gaan. RSCM kon de laatste periode ingaan met nog steeds één doelpunt voorsprong, 7-6. In periode 4 leek het even dat Doornik door de Mechelse defensie kon breken, maar dit was buiten Verschuren gerekend, die met een geweldig schot van vijf meter RSCM weer op voorsprong knalde. 10-9. De laatste aanval voor CNT ging verloren en vlak voor affluiten besliste Cools op counter de wedstrijd. Eindstand 11-9.


Volgende week zondag spelen de Heren 1 nog de kwartfinale van de BVB in Gent.


Scoorden voor Mechelen: Verschuren 3, Publie 2, Mannaerts 2, Antunovic 2, Claes 1, Cools 1.

Basketbal kort Basket Willebroek

- Bij Basket Willebroek (TD2B) wordt Luc De Pauw de nieuwe coach tot het einde van het seizoen. De Pauw is gekend in het Willebroekse, want hij was jarenlang coach bij het teloorgegane Turuka en stond ook al aan het roer bij BBC Willebroek. De Pauw blijft nog wel coach bij de heren van Phantoms Basket Boom, dat ongeslagen aan de leiding staat in tweede provinciale. Interim-coach Daan Mampaey, die drie wedstrijden op rij won, neemt zijn rol als speler terug op en zal eventueel De Pauw bijstaan als assistent-coach. (HDKB)