Exclusief voor abonnees

Man (34) staat terecht voor brandstichting van eigen appartement ... én negen andere brandstichtingen

WILLEBROEK - Verdachte Dirk V. (34) in zijn appartement kort na de brand. Hij opende toen een rekening voor mensen die hem wilden steunen.
David Legreve WILLEBROEK - Verdachte Dirk V. (34) in zijn appartement kort na de brand. Hij opende toen een rekening voor mensen die hem wilden steunen.
Op de correctionele rechtbank van Mechelen werd donderdagochtend de zaak ingeleid tegen de 34-jarige Dirk V. uit Willebroek. De dertiger wordt verdacht van een tiental branden in ruim tien jaar. Hij viseerde onder meer caravans en kermiskramen maar zou ook zijn eigen flat in het centrum van Willebroek in brand hebben gestoken. Eind januari zal de zaak worden gepleit.

Het was de advocaat van V. die donderdagochtend om een uitstel vroeg. De rechtbank ging hier ook op in. Tijdens de inleidingszitting stelden enkele gedupeerden zich wel al burgerlijke partij. Onder hen ook Xavier Bayart uit Gent. Een caravan met daarin de prijzen voor het kermiskraam van de voormalige foorkramer, werd vlak voor de start van de Sinksenfoor in 2011 in brand gestoken. 

“Ik zag toen mijn hele stock in vlammen opgaan”, vertelt Xavier vandaag. 

Je hebt 30% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.