Luc Bradt overleden na val aan zee

MAANDAG BEGRAFENIS VADER VAN SCHEPEN MAAIKE

Luc Bradt is onder meer bekend als groenarbeider bij de gemeente Willebroek.
Familie Bradt Luc Bradt is onder meer bekend als groenarbeider bij de gemeente Willebroek.
Luc Bradt, medezaakvoerder van Buurtwinkel Den Bradt in Tisselt en lid van verscheidene verenigingen, is overleden. Op 13 augustus kwam hij aan de Belgische kust zwaar ten val met zijn fiets. Luc Bradt, amper 59 jaar, overleed op dinsdag 22 augustus aan zijn verwondingen.

Een man met een groot hart, helpende handen en een werker; zo wordt Luc Bradt in Tisselt omschreven. De vijftiger, groenarbeider bij de gemeente Willebroek, weduwnaar en vader van drie, was vooral bekend van Buurtwinkel Den Bradt, al meer dan zestig jaar een begrip in het dorp en daarbuiten. Hij was ook een bekend gezicht in het verenigingsleven.

Festival bezocht

Twee weken geleden kwam hij in Middelkerke, waar hij het Nostalgie Beach Festival had bezocht, ten val. Zijn verwondingen werden hem fataal. "Papa had met zijn vrienden een leuke dag Nostalgie Beach Festival achter de rug. Toen ze 's nachts over de zeedijk van Middelkerke richting Raversijde fietsten, is papa met zijn fiets gevallen. We weten nog altijd niet goed hoe dat is kunnen gebeuren", vertelt dochter Maaike, schepen voor CD&V in Willebroek. "Hij kwam op zijn gezicht terecht. Papa liep een hersentrauma op en kreeg een hartstilstand. Tien dagen werd hij in een coma gehouden in het ziekenhuis van Oostende, maar de situatie was uitzichtloos."


"Het verlies is groot. Luc stond altijd voor iedereen klaar. Iedereen kon bij hem terecht en hij kon op zijn beurt bij iedereen terecht, want het respect voor Luc was groot. Als er iets moest gebeuren, deed hij het wel, nog voor het hem gevraagd werd", getuigt Bavo Verpoest van de Voetbedevaart Tisselt-Scherpenheuvel, één van de verenigingen waarin Bradt actief was.

Orgaandonatie

De overledene was ook lid van de Koninklijke Fanfare Willen Is Kunnen en medestichter van feestmarkt Disteling Tisselt. "Het typeerde papa dat hij altijd ging helpen tijdens activiteiten", vervolgt dochter Maaike. "Niet alleen bij de verenigingen waar hij lid van was. Als er een vereniging op hem wou rekenen, stond hij klaar. Wij vonden het als familie vanzelfsprekend om te kiezen voor orgaan- en weefseldonatie. Na zijn overlijden zal hij dus nog steeds andere mensen helpen."


Maandag wordt in de kerk van Sint-Jan de Doper in Tisselt afscheid genomen van Luc. Samenkomst en gelegenheid tot groeten in de kerk vanaf 9.15 uur. Zaterdag kan tussen 17 en 18 uur een laatste groet gebracht worden in rouwcentrum Van Humbeeck aan de Oud-Strijdersstraat 19 in Willebroek.