Leerlingen ’t Pleintje gaan de sportieve toer op voor opknapbeurt van speelplaats

Leerlingen van GO! basisschool 't Pleintje lopen een sponsorloop aan sporthal De Schalk
David Legreve Leerlingen van GO! basisschool 't Pleintje lopen een sponsorloop aan sporthal De Schalk
De leerlingen van basisschool ’t Pleintje in Willebroek trokken woensdag hun sportschoenen aan voor een sponsorloop. Het ingezamelde geld gaat naar de vernieuwing van de speelplaats op school.
 Leerlingen van GO! basisschool 't Pleintje geven het volle pond tijdens de sponsorloop
David Legreve Leerlingen van GO! basisschool 't Pleintje geven het volle pond tijdens de sponsorloop

“Onze kinderen trainden de voorbije weken door rondjes te lopen op de speelplaats én ze gingen rond bij familie en vrienden om een financieel duwtje in de rug te vragen. In ruil gaven zij woensdag het beste van zichzelf tijdens deze sponsorloop. We trokken naar de looppiste van De Schalk, waar de eerste graad 2 rondjes of 800 meter liep. De tweede en derde graad gingen voor drie en vier looprondes. Als bij wonder spaarden de weergoden ons en bleef iedereen tijdens het sporten droog”, zegt turnjuf Anne Van den Brande.

Leerlingen van GO! basisschool 't Pleintje lopen een sponsorloop aan sporthal De Schalk
David Legreve Leerlingen van GO! basisschool 't Pleintje lopen een sponsorloop aan sporthal De Schalk

“Het geld dat onze leerlingen inzamelden, gaan we gebruiken om onze speelplaats wat op te knappen. We verzamelden wensen en voorstellen in het schoolparlement, zo willen de kinderen bijvoorbeeld graag een nieuw klimrek. Ook zijn er plannen om het tuinhuisje waar het speelgoed in opgeborgen wordt te vernieuwen en we dromen van andere fietsenrekken. Om het plaatsje helemaal compleet te maken, zou ook de aanleg van een groentuintje heel fijn zijn”

 Leerlingen van GO! basisschool 't Pleintje tijdens de sponsorloop
David Legreve Leerlingen van GO! basisschool 't Pleintje tijdens de sponsorloopReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.