Leerlingen maken en verkopen soep voor Rode Neuzen Dag

De meisjes van de BVL-klas van Atheneum Willebroek maakten en verkochten zelf soep ten voordele van Rode Neuzen Dag.
rv De meisjes van de BVL-klas van Atheneum Willebroek maakten en verkochten zelf soep ten voordele van Rode Neuzen Dag.
De meisjes van de BVL-klas, dat is het beroepsvoorbereidend leerjaar, van Atheneum Willebroek maakten en verkochten zelf soep ten voordele van Rode Neuzen Dag.

“Onze meisjes leerden tijdens deze kookles meteen om de aangeleerde regels en technieken toe te passen in de praktijk”, aldus de leerkrachten. “Ook tijdens de andere lessen kwam de soepactie aan bod: tijdens de lessen handel werd bijvoorbeeld de verkoop bijgehouden, de winst berekend, enzovoort.”

“Onze leerlingen maakten niet alleen soep voor het goede doel, ze verkochten eerder ook al snoepjes, pannenkoeken, appels en koeken voor Rode Neuzen Dag. Ook in de klassen werd verder rond het thema gewerkt: aan de hand van verschillende oefeningen leren de leerlingen zichzelf en hun klasgenoten beter kennen.”

“Het ingezamelde geld van Rode Neuzen Dag zal gebruikt worden om op de speelplaats een ‘rustige zone’ in te richten. Er zal een loungehoek van palettenhout gemaakt worden, waar leerlingen die graag wat meer rust hebben zich kunnen terugtrekken. Tegen de muur wordt een verticale tuin aangelegd, die voor meer groen op de speelplaats zal zorgen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.