Leerlingen Atheneum fleuren lokalen op met muurschilderingen

De leerlingen ontwierpen en maakten zelf knappe muurschilderingen
rv De leerlingen ontwierpen en maakten zelf knappe muurschilderingen
De leerlingen van het derde en vierde jaar ‘Sociale en Technische Wetenschappen’ van Atheneum Willebroek beperkten zich tijdens de lessen plastische opvoeding niet tot een tekening op papier. Zij palmden de muren van de studiezaal en de stille leerruimte in, en maakten er heuse kunstwerkjes van.

“Deze ruimtes worden door heel veel leerlingen gebruikt om te blokken, we hadden daarom het idee om voor een positieve en motiverende sfeer te zorgen. Dat deden we door leuke quotes te zoeken, de leerlingen lieten zich hiervoor inspireren door ontwerpen die ze vonden op Pinterest”, zegt leerkracht plastische opvoeding Lisa Roelants.

“Het werd een enorm fijn groepswerk, de leerlingen hebben urenlang overlegd en samengewerkt. Iedereen droeg zijn of haar steentje bij: van het ontwerpen van de tekeningen en de quotes over het schilderklaar maken van de muren en het overtekenen van het ontwerp tot de uiteindelijke afwerking. Het eindresultaat mag er zijn!”

De leerlingen ontwierpen en maakten zelf knappe muurschilderingen
rv De leerlingen ontwierpen en maakten zelf knappe muurschilderingenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.