Exclusief voor abonnees

Klasgenootjes zamelen samen geld in voor Mona (9): “Al haar kleren en spullen kwijt door brand, nu kan ze nieuwe kopen”

Kobe Van Ael en Marieke Van Linden bakken en verkopen wafels voor hun klasgenootje Mona, wiens huis afbrandde.
David Legreve Kobe Van Ael en Marieke Van Linden bakken en verkopen wafels voor hun klasgenootje Mona, wiens huis afbrandde.
Een benefietactie organiseren in volle coronacrisis is niet vanzelfsprekend. Daarom gingen de kinderen en ouders van Freinetschool Klim Op uit Tisselt (Willebroek) creatief aan de slag. “We zamelen geld in voor het gezin van Mona (9), dat heel wat spullen verloor in een woningbrand. We bakken wafeltjes en cupcakes, knutselen sleutelhangers en maken juwelen… Zo kunnen we, ondanks de afstand, samen toch iets doen voor onze vriendin”, zeggen klasgenootjes Kobe en Marieke.

In de nacht van zondag 17 op maandag 18 mei brak brand uit in een woning op het Stationsplein in Willebroek. De bewoners konden op tijd aan de vlammen ontsnappen, maar de ravage in het pas gerenoveerde huis is groot. Het dak is zwaar beschadigd, de bureau- en leefruimte brandden volledig uit en ook in de rest van de woning was er heel wat rook- en waterschade. Het huis werd na de bluswerken dan ook onbewoonbaar verklaard.