Inwoners Cardijnwijk huldigen samen hun 'buurtbooster' in

De inwoners van de Cardijnwijk in Tisselt (Willebroek) huldigden vrijdagavond samen hun nieuwe ‘buurtbooster’ in. Met een infobord in de Kardinaal Cardijnlaan willen ze elkaar beter op de hoogte houden over buurtactiviteiten.

“Het project ‘Buurtboosters’ bestaat sinds januari 2017:  inwoners van Willebroek kunnen met een leuk idee voor hun buurt aankloppen bij het gemeentebestuur. Het project maakt dan kans op een financieel duwtje in de rug”, zegt schepen van Samenleven Murat Öner (CD&V). “In 2017 en 2018 telden we telkens vier buurtboosters, voor 2019 staat de teller al op twee stuks.”

Picknickbanken

Het buurtcomité van de Cardijnwijk nam eerder al deel aan het project, en kon zo picknickbanken plaatsen en een petanquebaan aanleggen. Nu kregen de buren een budget van zo’n 1.000 euro voor het plaatsen van een infobord. Dat bord gaat gebruikt worden voor al de communicatie over buurtactiviteiten, zoekertjes en meer. De buren verzamelden vrijdag meteen om samen te klinken op hun nieuwe bord. 

“Het doel van Buurtboosters is niet alleen het realiseren van die kleine projecten, maar meteen ook om buren te laten samenwerken, zodat ze samen de schouders zetten onder een bruisende buurt”, besluit Öner. 

Wie ook een idee heeft voor een ‘buurtbooster’ kan terecht bij de Willebroekse dienst Samenleven via samenleven@willebroek.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.