IN BEELD: Een kroon voor 100-jarige Jeanne (al verloopt de ceremonie niet zonder slag of stoot)

Jeanne poseert met haar kroon.
David Legreve Jeanne poseert met haar kroon.
Haar 100ste verjaardag viert ze pas morgen zaterdag, maar in woonzorgcentrum Ten Weldebrouc in Willebroek vierden ze hun bijna-eeuwelinge Joanna ‘Jeanne’ Van Dooren vandaag al met een heuse kroning. Al liep die hele ceremonie niet zonder slag of stoot...
David Legreve
David Legreve
David Legreve
David Legreve
Het kroontje voor Jeanne viel tijdens de officiële foto even van haar hoofd, maar met wat hulp van het personeel kan de kranige eeuwelinge poseren zoals het hoort.
David Legreve Het kroontje voor Jeanne viel tijdens de officiële foto even van haar hoofd, maar met wat hulp van het personeel kan de kranige eeuwelinge poseren zoals het hoort.

Jeanne werd net na WOI thuis geboren in Willebroek en groeide op in een gezin met 3 kinderen. Ze is erg vroeg gestopt met haar studies, om bij familie te gaan werken. Na WOII werd haar dochter Judith geboren, en ging Jeanne samen met haar man Ludovic -die meubelmaker was- werken in de meubelzaak van haar schoonouders. Judith schonk later het leven aan het enige kleinkind van Jeanne: Patrick.

Jeanne woont sinds 2013 bij ons in Ten Weldebrouc, ze leest veel en kijkt graag TV. Hoewel ze graag op zichzelf is, kan Jeanne ook uitkijken naar een bezoekje van kinderen of studenten in huis. Waar ze nog meeste van geniet, is een wandeling langs haar huis in de Stationstraat, gevolgd door een lekker etentje.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.