Hevige woningbrand vernielt woning

De brand in Tisselt woedt hevig en gaat gepaard met een hevige rookontwikkeling
Tim Van der Zeypen De brand in Tisselt woedt hevig en gaat gepaard met een hevige rookontwikkeling
In de Peeterstraat in Tisselt (Willebroek) heeft er vanochtend een zware woningbrand gewoed. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. Pas na uren blussen kreeg de brandweer het vuur onder controle. De woning raakte zwaar beschadigd maar gewonden, vielen er niet.

Het waren de buurtbewoners die de brand vanochtend hadden opgemerkt. Op dat moment sloegen de vlammen al metershoog uit het dak. De hulpdiensten werden verwittigd en de brandweer kwam massaal ter plaatse. De Willebroekse brandweerpost van Hulpverleningszone Rivierenland kreeg assistentie van de collega’s uit Londerzeel. 

“Bij aankomst ging het om een uitslaande woningbrand”, zegt brandweerkapitein Kris Engels. “Die situeerde zich voornamelijk aan de rechterkant van de woning ter hoogte van de garage.” Naast én achter de woning bevinden zich een loods en enkele serres voor planten en bloemen.  De prioriteit van de brandweer was op dat moment om ervoor te zorgen dat het vuur niet oversloeg. “En daar zijn we ook in gelukt”, aldus de brandweerofficier. 

De brand woedde hevig en ging gepaard met een hevige rookontwikkeling
Tim Van der Zeypen De brand woedde hevig en ging gepaard met een hevige rookontwikkeling

Volledig vernield

De brandweermannen kregen het vuur niet meteen onder controle. Dit omdat de brand zich onder het dakgebinte bevond en het om een open ruimte ging. “Intussen had ook het isolatiemateriaal nog vuur gevat”, legt kapitein Engels verder uit.  Pas na uren blussen en nablussen kregen de brandweermannen het vuur onder controle. 

De woning raakte bij de zware brand zwaar beschadigd. Door de hitte was ook een deel van het dak ingestort. Hierdoor is er ook in de woonkamer heel wat schade. Op het moment dat de brand was uitgebroken, was de eigenaar niet aanwezig. Het zou gaan om een buitenverblijf. Er raakte dus niemand gewond.

Veel rook

De brand ging ook gepaard met een hevige rookontwikkeling en hing grotendeels over de autostrade A12 en richting Londerzeel. De hulpdiensten vroegen dan ook aan omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden en aan chauffeurs om de ventilatie af te zetten.

Over een oorzaak van de brand is nog niets bekend. Mogelijk is deze ontstaan in de garage. Verder onderzoek door de politie en deskundigen zal hierover uitsluitsel kunnen geven. 

De brand woedt hevig en gaat gepaard met een hevige rookontwikkeling
Tim Van der Zeypen De brand woedt hevig en gaat gepaard met een hevige rookontwikkeling
De brand woedt hevig en gaat gepaard met een hevige rookontwikkeling
Tim Van der Zeypen De brand woedt hevig en gaat gepaard met een hevige rookontwikkeling
Brandweermensen aan het werk.
Tim Van der Zeypen Brandweermensen aan het werk.
Het huis werd zwaar beschadigd
Tim Van der Zeypen Het huis werd zwaar beschadigd
 De brand woedde hevig en ging gepaard met een hevige rookontwikkeling
Tim Van der Zeypen De brand woedde hevig en ging gepaard met een hevige rookontwikkelingReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.