Gemeente Willebroek werkt vanaf woensdag weer normaal na cyberaanval

Het administratieve centrum van Willebroek in de Pastorijstraat.
David Legreve Het administratieve centrum van Willebroek in de Pastorijstraat.
De werking van de gemeentelijke diensten van Willebroek zal vanaf woensdag 29 januari weer normaal verlopen. Een cyberaanval legde op zaterdag de systemen lam, het gerechtelijk onderzoek is volop aan de gang.

“Vanaf woensdag zullen alle producten en diensten van onze organisatie weer beschikbaar zijn. Onze specialisten zijn sinds de nacht van vrijdag op zaterdag dag en nacht in de weer geweest om de servers opnieuw aan de praat te krijgen. Andere medewerkers zorgden er dan weer voor dat we ondanks deze moeilijke omstandigheden toch een zo goed mogelijke dienstverlening naar onze inwoners toe konden organiseren”, klinkt het.

Volledig operationeel

“Na dat vele werk is er eindelijk goed nieuws: vanuit de backup-structuren heeft men de dienstverlening stap voor stap en op een veilige manier kunnen heropstarten. Dat herstelproces verliep vrij vlot, alle voorzorgsmaatregelen die we namen hebben hun nut bewezen. Alle diensten zijn dus weer volledig operationeel, ook alle e-mailadressen zijn opnieuw bereikbaar. De tijdelijke contactgegevens die werden verspreid, blijven voor de zekerheid nog een tijdje actief.”

Over het gerechtelijk onderzoek naar de cyberaanval wordt later gecommuniceerd.