Fietser (65) stabiel na ongelukkige val met elektrische plooifiets

De politie van Mechelen-Willebroek kwam na het ongeval ter plaatse. Er werd een onderzoek opgestart.
Tim Van der Zeypen De politie van Mechelen-Willebroek kwam na het ongeval ter plaatse. Er werd een onderzoek opgestart.
De 65-jarige man uit willebroek die maandagavond ernstig gewond raakte bij een ongeval met zijn elektrische plooifiets in het centrum van Tisselt (Willebroek) is stabiel. Dat bevestigde het parket zopas. Een oorzaak is nog niet bekend maar mogelijk kwam hij ongelukkig ten val met zijn fiets.

Het ongeval gebeurde omstreeks 20 uur in de Rerum Novarumlaan. De man werd er aangetroffen door een voorbijganger die de zestiger op de rijbaan zag liggen. Verschillende hulpdiensten kwamen ter plaatse en dienden de eerste zorgen toe. De 65-jarige man werd vervolgens overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Jette. “Zijn toestand was lange tijd zorgwekkend maar is intussen stabiel”, bevestigt woordvoerster Lieselotte Claessens van de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket.

Geen getuigen

Na het ongeval startte de politie van Mechelen-Willebroek ook meteen een onderzoek op naar de juiste omstandigheden. Omdat er geen getuigen waren, werden alle piste open gehouden. Een daarvan was een ongeval met vluchtmisdrijf. Het parket werd dus ingelicht maar stuurde geen verkeersdeskundige ter plaatse. Agenten van de lokale politiezone Mechelen-Willebroek voerden wel een buurtonderzoek uit. Dat zou nog niet veel resultaten hebben opgeleverd. Mensen die dus mogelijk toch iets hebben opgemerkt gisteravond, mogen steeds contact opnemen met de politie.

Slecht gevallen

Een ongeval met vluchtmisdrijf wordt momenteel wel meer en meer uitgesloten. Mogelijk heeft de zestiger de controle over zijn stuur verloren na het afbreken van een scharnier en is de man slecht neergekomen. “Toch blijft de oorzaak van het ongeval nog steeds onbekend”, besluit parketwoordvoerster Lieselotte Claessens. “Het fietskader is inderdaad gebroken maar voorlopig is het nog onduidelijk of dat door het ongeval komt of dat dit de oorzaak is van het ongeval.” De elektrische plooifiets werd wel door het parket in beslag genomen.

“Goede uitrusting”

Inmiddels reageerde ook Willebroeks burgemeester Eddy Bevers (N-VA) op het ongeluk. Hij hoopt niet enkel op een spoedig herstel van het slachtoffer maar wil ook andere fietsers waarschuwen. “Fietsen is goed, met gepaste uitrusting de baan op is beter. Opletten is altijd de regel in het verkeer”, besluit burgmeester Bevers. “Elektrisch fietsen is niet altijd zonder risico! Extra opletten is belangrijk. Draag altijd een helm en een geel hesje voor de zichtbaarheid maar blijf ook steeds uitkijken en opletten in het verkeer.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.