Dode bij zwaar ongeval op A12 in Willebroek: baan vrijgegeven

De auto reed frontaal in op een vrachtwagen. De bestuurder overleefde het ongeval niet
David Legrève De auto reed frontaal in op een vrachtwagen. De bestuurder overleefde het ongeval niet
Op de A12 in Willebroek is donderdagmiddag een zwaar verkeersongeval gebeurd. Daarbij viel een dodelijk slachtoffer. Door het ongeval waren drie rijstroken versperd, teams van de Civiele Bescherming en het Rode Kruis deelden water uit om mensen in de file te beschermen tegen de hitte.

Het ongeval gebeurde rond 11 uur ter hoogte van brouwerij Duvel Moortgat. Het dodelijk slachtoffer is de bestuurder van een personenwagen. De 31-jarige jongeman uit Waasmunster reed door een nog onduidelijke oorzaak achteraan in op een vrachtwagen die voor het rode verkeerslicht stond te wachten. Naar verluidt zou hij even afgeleid geweest zijn.

Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De man zat gekneld in de wagen en de brandweer probeerde de man nog te bevrijden. Maar alle hulp kwam te laat. De chauffeur stierf ter plaatse aan zijn verwondingen.

Zware verkeershinder

Alle drie de rijstroken op de A12 richting Antwerpen bleven urenlang afgesloten. “Het verkeer moet via een afslagstrook langs de Veurtstraat passeren”, klonk het bij Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. “Momenteel verlies je hierdoor een halfuur. Het zal nog een tijd duren voor de situatie is opgelost.” De politie regelde de situatie ter plaatse, tot de rijbaan iets na 14 uur weer vrijgegeven kon worden.

Tomorrowland

Op de A12 was het sowieso al druk in de richting van Antwerpen omdat heel wat festivalgangers op weg waren naar Tomorrowland in Boom. De instroom richting het festival werd dus ook grondig verstoord. “We raden met klem af om via de A12 te rijden”, was de raad van Bruyninckx. “Neem dan liever de E19.”

Hitte

De Civiele Bescherming en het Rode Kruis stuurden ploegen ter plaatse om mensen die vastzaten in de file drinkwater te bezorgen.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Wouters

  Een vriend van mij was ook betrokken in dit ongeval (hij kreeg een stuk van de wagen tegen zijn vrachtwagen en moest langs de passagierszijde uitstappen. Samen met zijn begeleider heeft hij gezien dat de jongeman op slag dood was. Omdat er dadelijk ramptoeristen begonnen te filmen, heeft hij met zijn collega en een motorrijder, het zeil van zijn vrachtwagen over de auto van het slachtoffer gelegd. Klootzakken van filmers! Een agent is begonnen met nummerplaten te noteren, hopelijk flinke boete!!

 • Nancy Diegem

  Gisteren rond 11u30 gepasseerd in de andere richting en deed mij huiveren en je wist meteen dat dit geen goeie afloop kon hebben........Philippe Deckers ik deel 100% jouw mening hieromtrent !!

 • Yelene dekann

  Woon er even verder,elke morgen(4-5-6 uur) hoor ik sirenes van hulpdiensten daar. De verkeerslichten zijn er slecht afgesteld,als voetganger die de A 12 over moet heb je amper de tijd om de overkant te bereiken,zelfs mensen die goed te been zijn. Elke dag is daar iets,ik zou zeggen sluit dat kruispunt de Breendonkenaars kunnen binnendoor ook de A 12 bereiken

 • Jos Plessers

  Moest t net andersom geweest zijn(vrachtwagen op auto ingereden)waren de comments niet zo licht en ook een pak meer geweest.Misschien slecht geslapen en daardoor niet echt goed opgelet?

 • Patrik Peetermans

  A12 is een autosnelweg met verkeerslichten ! Iemand enig idee waar we dit in EU nog vinden ?