Dierenbeul vergiftigt twee honden

HUISDIEREN IN TUIN VAN DAISY EN SONJA AANGEVALLEN

Loes (6) en Lady (5) werden bewust vergiftigd. Ook in de dierenkliniek konden ze niet meer gered worden.
Repro David Legreve Loes (6) en Lady (5) werden bewust vergiftigd. Ook in de dierenkliniek konden ze niet meer gered worden.
Lady (5) en Loes (6), twee honden van Daisy en Sonja Sonck uit Willebroek, zijn door een dierenbeul vergiftigd. Vermoedelijk deed die persoon dat met vergif in een stuk vlees dat vervolgens over de tuinomheining werd gesmeten. De politie werd inmiddels op de hoogte gesteld.

"De grote vraag is: wie? Wie doet nu zoiets?", zuchten Daisy en Sonja. Vorige week kwam een van hun honden, een kruising tussen een Mechelse herder en een Groenendaler, ziek uit de tuin naar binnengewandeld.

"Ik zag meteen dat er iets mis was en dat het ernstig was", zegt Daisy. "Lady had geen kracht meer en moest overgeven. Ze stond wankel op haar pootjes en de achterste poten leken schijnbaar lam."

Sonja en Daisy brachten haar meteen naar de dierenkliniek. Daar vertelde de dierenarts dat Lady vergiftigd was.

"Zij moest bij de dierenarts blijven, wij gingen dan terug naar huis. Eenmaal thuis merkten we op dat er ook iets mis was met Loes", klinkt het nog. "Zij zat in de bench en had overgegeven. Toen we merkten dat ook zij wankel op haar pootjes stond, zijn we ook met haar naar de kliniek gereden."

Beide honden moesten uiteindelijk de nacht doorbrengen in de dierenkliniek. 's Anderendaags kregen Daisy en Sonja telefoon: "Ze hadden het niet gehaald."

Sonja Sonck, de eigenares van de honden die vergiftigd werden.
Tim Van Der Zeypen Sonja Sonck, de eigenares van de honden die vergiftigd werden.

Stuk vlees

Overmand door verdriet en boosheid kwam er steeds meer zekerheid over de oorzaak. "Ze waren vergiftigd", aldus de hondeneigenaars. "En aangezien ze de afgelopen dagen enkel in onze tuin hebben gespeeld, kan het niet anders dan dat ze hier zijn vergiftigd."

Volgens Daisy en Sonja moet de dader de dieren vergiftigd hebben met wat vergif in een stuk vlees. "De poort in onze tuin stond wankel. Wellicht is er iemand over geklommen. Ofwel zij ze via de achterkant in onze tuin geraakt."

Dader is spoorloos

Wat de man of vrouw bezielde is niet gekend. "Maar ze hadden het duidelijk op onze honden gemunt. In de naburige tuinen, waar nog honden zitten, werd geen vergif gevonden."

De dader is momenteel nog spoorloos. De politie werd inmiddels al wel ingelicht. Daisy en Sonja wachten momenteel nog op de bevestiging van de dierenkliniek waardoor ook het gebruikte vergif zal bekendraken.

Mee op vakantie

Het plots afscheid moeten nemen van de dieren valt beide vrouwen lastig.

"Het waren onze oogappels. We namen ze zelfs mee als we op vakantie gingen", klinkt het. "Het waren zo'n brave dieren. Ze maakten weinig of geen lawaai, zijn kindvriendelijk en hebben nooit iemand lastiggevallen." Het moeten afgeven van Loes en Lady is ook nu nog zeer pijnlijk. "Ze zorgden voor zoveel leven en beweging in huis", besluiten de vrouwen. "Of er nieuwe honden komen, valt nog af te wachten. Misschien wel."