Chiromeisjes Willebroek en Chiro Sint-Jef vieren samen 80ste verjaardag

Marijke Boey, Joris Van Camp en Bart De Houwer tonen een album met oude foto's.
Foto Legreve Marijke Boey, Joris Van Camp en Bart De Houwer tonen een album met oude foto's.
80 jaar geleden werden ze gelijktijdig opgericht, al 80 jaar hebben ze twee afzonderlijke afdelingen. Maar nu zaterdag 4 november slaan de jongeren van Chiromeisjes Willebroek en Chiro Sint-Jef de handen in elkaar voor een gezamenlijke reünie.

"We werden beide, als twee van de oudste Chirogroepen van Vlaanderen, opgericht door pastoor Jos Cleymans. Om die bijzondere verjaardag te vieren werkten we de een heel feestprogramma uit voor onze leden. Nu zaterdag willen we ook vieren met zo veel mogelijk oud-leiding, oud-leden en kookouders. Ons doel is om iedereen die iets met één van onze Chiro's te maken heeft gehad, nog eens terug te zien op een reünie voor alle Chirogeneraties door de jaren heen", zegt volwassen begeleider van Chiro Sint-Jef Bart De Houwer.

Volksdansen

"We verzamelden zo veel mogelijk oude foto's en ander Chiromateriaal uit de voorbije decennia, dat we zaterdag tentoonstellen. Vanzelfsprekend zullen we zo samen heel wat herinneringen ophalen. Ook plannen we een zangstonde met liedjes van toen en nu, daarna staan er enkele volksdansen op het programma en kan het feest echt losbarsten. Iedereen is welkom op 4 november vanaf 19.30 uur in de Gemeentelijke Feestzaal, August van Landeghemstraat 101 in Willebroek." (EDT)