Cannabisplantage met 609 plantjes levert 18 maanden met uitstel op

De politie van Bodukap nam de cannabisplanten in beslag en ontmantelde de plantage.
Tim Van der Zeypen De politie van Bodukap nam de cannabisplanten in beslag en ontmantelde de plantage.
De rechter in Mechelen heeft Willebroekenaar Abdellah A. achttien maanden met uitstel gegeven voor het uitbaten van een cannabisplantage. Die werd op 15 maart 2018 aangetroffen en bestond uit 609 plantjes.

Nadat de politie de cannabisplantage op het spoor was gekomen, zette ze warmtecamera’s in en werd er een huiszoeking uitgevoerd. De drugs werden aangetroffen, maar A. niet. Hij gaf zichzelf uiteindelijk aan bij de politie en werd verhoord. Zowel aan de speurders als aan de onderzoeksrechter ontkende hij de feiten. Ook op de zitting bleef hij zijn betrokkenheid ontkennen. 

Volgens zijn verklaringen had hij zijn woning verhuurd aan een Nederlander, nadat hij naar Brussel was verhuisd. Alleen kon hij die Nederlander niet identificeren. “Het was een kennis vanop café. Het huurgeld werd ook op café overhandigd”, klonk het. De advocaat van A., Sylke Vankeerberghen, vroeg de vrijspraak. “Niets in dit dossier wijst in de richting van mijn cliënt en uit telefonie-onderzoek is ook niet gebleken dat hij contact had met ‘drugsmensen’.” 

De rechtbank ging daar dus niet op in. Ze veroordeelde hem tot een celstraf van achttien maanden en een boete van 16.000 euro met uitstel. Omdat de elektriciteit werd afgetapt, stelde nutsmaatschappij Fluvius zich burgerlijke partij. Die kreeg een schadevergoeding van 26.979,56 euro toegekend.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.