Brandweer plaatst standpijp na breuk in waterleiding

De brandweer plaatste een standpijp na een lek in de waterleiding. De politie sloot de straat af voor het verkeer.
Lokale Politiezone Mechelen-Willebroek De brandweer plaatste een standpijp na een lek in de waterleiding. De politie sloot de straat af voor het verkeer.
Op de Ringlaan in Willebroek is vrijdagmiddag een lek ontstaan in de waterleiding. Hulpdiensten en watermaatschappij Pidpa werden ter plaatse geroepen. 

Arbeiders van Pidpa begonnen intussen al met het opsporen van het lek. Hiervoor moest de weg worden opengelegd. De  lokale politiezone Mechelen-Willebroek kwam daarom ook ter plaatse en sloot de straat voor het verkeer. Dat moet nu tijdelijk blokje om rijden. 

Door de herstellingen is ook de waterbevoorrading tijdelijk onderbroken. Enkele tientallen woningen kwamen hierdoor zonder drinkwater te zitten. De politie ging bewoners in de straat op de hoogte brengen, de brandweer van Hulpverleningszone Rivierenland kwam ter plaatse om een standpijp te plaatsen. “Dat gebeurde op de hoek van de Ringlaan met de Doelstraat”, meldt de lokale politiezone op de sociale media. “Getroffen bewoners konden daar water gaan halen.” 

Grotere kraan

Intussen werd deze door Pidpa al vervangen door een grotere kraan. “De kraan van de brandweer was tijdelijk omdat het dringend was”, vertelt vervangend burgemeester Maaike Bradt (CD&V). “Door deze grotere kraan kunnen de bewoners langs komen met emmers en flessen voor hun drinkwater.” 

Hoelang de herstellingen aan de waterleiding nog zullen duren, is nog niet geweten. 

Het water stroomde over de weg.
Lokale Politiezone Mechelen-Willebroek Het water stroomde over de weg.
De brandweer plaatste een standpijp even verderop.
Lokale Politiezone Mechelen-Willebroek De brandweer plaatste een standpijp even verderop.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.