Bouwafvalcontainers gestolen: viertal riskeert achttien maanden cel

Correctionele zittingzaal van de rechtbank in Mechelen
David Legreve Correctionele zittingzaal van de rechtbank in Mechelen
Vier mannen tussen de 34 en 37 jaar oud uit het Brusselse en Wallonië riskeren achttien maanden cel. Het viertal staat terecht voor de diefstal van elf bouwafvalcontainers.

De diefstal kwam in augustus 2016 aan het licht. Toen merkte de eigenaar van een bedrijf uit Willebroek op dat er in totaal zo’n elf bouwafvalcontainers waren ontvreemd op zijn terrein. De 37-jarige Mohamed D. uit Sint-Pieters-Leeuw die er als chauffeur werkt, werd al snel verdacht. “Hij was niet enkel vertrouwd met het terrein, hij beschikte ook over een sleutel”, klonk het bij openbaar aanklager Ken Van Hoogenbemt. “Via telefonie-onderzoek en de ANPR-camera’s kwamen de andere beklaagden in beeld.”

Volgens het parket heeft D. de bouwafvalcontainers verkocht aan een ander bedrijf. Dat stelde een chauffeur en een vrachtwagen ter beschikking om de afvalcontainers te gaan oppikken in Willebroek en zou ze beschilderen. Het parket vorderde celstraffen van achttien maanden met uitstel alsook een boete van honderd euro. De diefstal werd betwist. “Is mijn cliënt ze gaan oppikken en heeft hij deze verkocht? Ja, maar in opdracht van de eigenaar van het Willebroekse bedrijf”, zei de raadsman van D. Zij ging voor de vrijspraak. Volgens de verdediging van alle vier beklaagden ging het om verduistering. “Van diezelfde eigenaar die in slechte papieren zat en zijn containers snel wou verkopen”, besloten de raadsheren.

Een vonnis volgt in januari. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.