Bakker Buelens wint drie sterren met Gouden Carolus Single Malt-praline

Charles Leclef en Johan Buelens met de whiskeypraline
Els Dalemans Charles Leclef en Johan Buelens met de whiskeypraline
De Willebroekse bakker Johan Buelens viel in de prijzen met zijn whiskypraline met Gouden Carolus Single Malt. “Het International Taste Institute gaf ons met 3 sterren meteen de hoogste score, we zijn enorm fier!”

Buelens ging vorig jaar aan het experimenteren met een fles Gouden Carolus Single Malt. Hij combineerde de whisky met chocolade, en liet het resultaat proeven aan Charles Leclef van brouwerij Het Anker en stokerij De Molenberg. Samen zocht het duo verder naar dé perfecte smaak, tot ze een whiskypraline hadden die fondantchocolade combineert met een crèmevulling van Gouden Carolus Single Malt.

Blind proeven

De whisky won sinds zijn lancering in 2013 al verschillende awards, en nu is ook de praline aan de beurt. “We stuurden onze praline op naar het ‘International Taste Institute’, dat net de langverwachte resultaten publiceerde van de ‘2019 SMAAK evaluatie & certificering’ van duizenden consumentenproducten uit bijna honderd landen. De jury bestaat uit prestigieuze chefs en sommeliers, die de producten blind proeven.”

“Afhankelijk van het resultaat krijgen de producten één, twee of drie sterren. 1 ster staat voor een merkwaardige smaak en een score tussen 70 en 80 procent, 2 sterren betekent een uitstekende smaak en een score tussen 80 en 90 procent, de drie sterren staan voor een score boven 90 procent en een ‘buitengewone smaak’. Onze Gouden Carolus Single Malt-praline behaalde met 3 sterren meteen die hoogste score!”

De whiskypralines zijn te koop bij Brouwerij Het Anker, Stokerij De Molenberg en Bakkerij Buelens.

De whiskeypraline
rv De whiskeypralineReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.