60 nieuwe plaatsen in jachthaven 'Dok 3'

Chris Danckaerts van Waterwegen en Zeekanaal en uitbater van Dok3 Jan Hofman, met op de achtergrond de nog lege jachthaven.
Foto David Legreve Chris Danckaerts van Waterwegen en Zeekanaal en uitbater van Dok3 Jan Hofman, met op de achtergrond de nog lege jachthaven.
Klein-Willebroek is met 'Dok3' een jachthaven met zestig nieuwe ligplaatsen rijker. Voor het nieuwe dok tussen de Victor Dumonlaan en jachtclub RYAC werd 30.000 kubieke meter grond uitgegraven en afgevoerd, goed voor een prijskaartje van 4 miljoen euro.

"Klein-Willebroek is een belangrijke locatie in het werkgebied van Waterwegen en Zeekanaal, en niet enkel op economisch vlak. Ook wat toerisme en recreatie betreft, heeft dit dorp heel wat troeven en de pleziervaart is er daar één van. De drie bestaande jachthavens telden samen zo'n 250 ligplaatsen, maar de vraag bleef alsmaar stijgen. Daarom creerden we dit nieuwe dok met plaats voor 60 bijkomende jachten", zegt Chris Danckaerts van WenZ.


Uitbater van de nieuwe jachthaven wordt Jan Hofman. "Wij investeren nog eens 150.000 euro in ondermeer steigers en sanitair. Spijtig genoeg liepen de werken wat vertraging op, waardoor we de start van het nieuwe seizoen hebben gemist. Er zijn dus nog plaatsen vrij voor geinteresseerden." (EDT)