19- jarige dealer riskeert een jaar met uitstel

Het openbaar ministerie heeft gisteren een celstraf van twaalf maanden en een geldboete van 6.000 euro, allebei voorwaardelijk, gevorderd tegen Jarno R. (19). Een van de voorwaarden die de aanklager vroeg op te leggen was dat de jongen zijn drugsproblematiek aanpakt in een instelling. De jongeman stond namelijk terecht voor het bezit en verhandelen van cannabis.


De bal ging aan het rollen nadat de lokale politiezone Mechelen-Willebroek moest tussenkomen omdat hij problemen veroorzaakte in de woning van zijn oma. Zijn moeder kwam even later aan met drugs, die ze gevonden in de slaapkamer van de tiener.


Nog volgens het parket zou de negentienjarige geregeld drugs doorgegeven hebben aan zijn vrienden. Het tilde wel zwaar aan het feit dat hij na zijn eerste arrestatie werd vrijgelaten onder voorwaarden maar dat die niet werden opgevolgd. Volgens zijn advocaat Bart Van Marcke is de tiener begin november opgenomen in een instelling en is hij bereid om zich te laten behandelen. "Hij is door een slechte fase gegaan, waardoor hij meer is gaan gebruiken", luidde het nog tijdens de pleidooien. Vonnis volgt op 3 januari. (TVDZM)