Wijnegem autoluw op zondag 22 september

Illustratiebeeld
Borgerhoff Illustratiebeeld

Wat als we de straten teruggeven aan de bewoners en kinderen naar hartelust kunnen fietsen en spelen zonder rekening te moeten houden met voorbijrijdende wagens. Het lijkt een utopie maar op 22 september kan het gewoon een hele dag. Dan organiseert de gemeente Wijnegem een Autoluwe zondag. Dertig wijken zullen bovendien een buurtfeest organiseren die dag.

“Wijnegem Autoluw doet nadenken over mobiliteit. Wanneer je een dorp enkel ontwerpt voor auto’s, is het resultaat slecht voor iedereen. Dat is geen mening, maar pure wiskunde. Een dorp functioneert beter wanneer kwaliteitsvol wonen centraal staat en de vervoersmiddelen die de minste ruimte innemen en aantrekkelijk zijn”, zegt schepen van Mobiliteit Tom Tachelet. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bart De Meester

    Klopt, meneer Tachelet. Jammer dat we vorig jaar de snelst groeiende gemeente waren in Vlaanderen. Want hierdoor zijn de voorbije jaren meer en meer parkeerplaatsen bijgekomen. Ironisch genoeg rijd je bij het binnenkomen van ons dorp een heus verkeersbord waar we trots afficheren hoe die parkeerplaatsen heten en hoeveel wagens er kunnen staan. Ik had een ander mobiliteitsplan verwacht.