Vastgoedkantoor plaatst camera's tegen pesterijen

EIGENAAR VERDENKT EX-WERKNEMER

De volledige vitrine van het kantoor werd beklad met zwarte verf.
Foto Bral De volledige vitrine van het kantoor werd beklad met zwarte verf.
Immobiliënbureau VB Partners heeft camerabewaking geplaatst om zich te wapenen tegen vandalisme. Een tijd geleden werd het slot volgespoten met lijm en vorige maand werd het volledige kantoor beklad met zwarte graffiti. De eigenaar verdenkt een ex-werknemer.

Een kleine maand geleden viel zaakvoerder Evert Van Bogaert bijna achterover toen hij 's ochtends zijn vastgoedkantoor VB Partners bezocht. De zaak op de hoek van de Turnhoutsebaan en de Bijlweg zat volledig onder de zwarte verf. "Ons hoekgebouw werd netjes afgelijnd met graffiti en de aanpalende gebouwen kregen zelfs geen likje verf te verduren", vertelt Van Bogaert. "Wij hebben dus een vermoeden dat het een gerichte daad was tegen ons kantoor, en geen lukraak vandalisme. Op het eerste zicht was het even in het duister tasten wie ons zo slecht gezind kon zijn, met al onze klanten en partners hebben wij dan ook een goede band."

Bedrijfsspionage

Maar na drie dagen schrobben, schuren en herschilderen viel Van Bogaert zijn spreekwoordelijke frank. "We hebben ooit een werknemer moeten ontslaan omdat we hem betrapt hadden op bedrijfsspionage. Hij was namelijk ons felbegeerd archief van contacten en klantenbestanden aan het kopiëren. Daarmee wou hij mogelijk een eigen zaak oprichten of doorverkopen aan de concurrentie. We hebben hem moeten ontslaan en we zijn een strafrechtelijke procedure tegen hem begonnen."


"Op de dag dat die procedure in gang werd gestoken, werd het deurslot van ons kantoor volgespoten met secondelijm waardoor we niet meer binnen konden. Enkele maanden later, wanneer de man vernam dat hij daadwerkelijk voor het gerecht moet voorkomen, is onze vitrine van kop tot teen beklad. Bovendien vertrok hij diezelfde nacht nog op reis. Dat zijn allemaal wel heel veel toevalligheden."

Garageboxen

"Aan de andere kant kan het nog steeds om willekeurige baldadigheden gaan", relativeert Van Bogaert. "Dat is hier nog al gebeurd in de buurt. Onlangs werden bijvoorbeeld nog enkele garageboxen aan de tramterminus hier vlakbij bewerkt met spuitbussen. Ik wil dus niemand als schuldige aanwijzen tot het tegendeel bewezen is en zeker geen olie op het vuur gooien zolang het politie-onderzoek en de strafrechtelijke procedure lopen."


De politie is een onderzoek gestart naar beide feiten en onderzoekt een eventuele link met de ex-werknemer van het kantoor. Mogelijk kunnen de camerabeelden aan de tramterminus voor een doorbraak zorgen. "Alle tips zijn trouwens nog steeds welkom", voegt Van Bogaert daar nog aan toe. "En voor de gouden tip zit er ook een beloning in. Maar ondertussen neem ik geen risico's meer. Van de volgende vandaal die de boel hier komt saboteren, kunnen we nu een uitgebreide fotoshoot maken."