Maand lang hinder door heraanleg fiets- en voetpad Turnhoutsebaan

Heraanleg fietspad en voetpad Turnhoutsebaan Wijnegem
AWV Heraanleg fietspad en voetpad Turnhoutsebaan Wijnegem
Vanaf 12 november vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het fiets- en voetpad van de Turnhoutsebaan (N112) tussen de grens met Schilde en ‘De Groene Slager’ in de richting van Wijnegem en Antwerpen. De werken zullen ongeveer een maand duren en mogelijk voor hinder zorgen.

Vorig jaar heeft AWV het fietspad van de Turnhoutsebaan richting Schilde gedeeltelijk vernieuwd. Nu wordt ook het fietspad aan de overzijde aangepakt. Het huidige fietspad in klinkers is verouderd en niet erg comfortabel voor fietsers. Tussen de grens met Schilde en ‘De Groene Slager’ wordt een nieuw fietspad aangelegd in asfalt. Ook het voetpad wordt ineens mee vernieuwd. De werken starten op 12 november en zullen duren tot midden december.

Doorgaand verkeer richting Schilde heeft steeds doorgang op de Turnhoutsebaan (N112). Verkeer komende van Schilde richting Wijnegem/Antwerpen wordt omgeleid via de Houtlaan (N12) en de ’s Gravenwezelsteenweg. Op de Houtlaan zal er geen hinder zijn, maar afslaan richting de Turnhoutsebaan is tijdens de werken niet mogelijk.

Op 3 en 4 december zal de Turnhoutsebaan gedurende twee dagen volledig afgesloten worden. Dan wordt er bij het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Houtlaan een boom gerooid om het zicht op wachtende en overstekende fietsers te verbeteren. Tijdens die dagen volgt het verkeer in beide richtingen de omleiding via de Houtlaan en de ’s Gravenwezelsteenweg.

Woningen en handelszaken in de werfzone blijven tijdens de werken maximaal bereikbaar. Enkel tijdens bepaalde werkzaamheden zoals het trekken van de betonnen rand van het fietspad of het aanleggen van het asfalt zullen inritten tijdelijk moeilijk of niet bereikbaar zijn met de wagen. Bussen van De Lijn worden tijdens de werken omgeleid. De haltes in de werfzone zullen tijdelijk afgeschaft worden. Meer info over de aangepaste dienstregeling op www.delijn.be.

Tijdens de werken op 3 en 4 december geldt een andere omleiding
AWV Tijdens de werken op 3 en 4 december geldt een andere omleidingReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.