Kindje (1,5) komt klem te zitten met hand tussen roltrap in Wijnegem Shopping Center

Illustratiebeeld: Het Wijnegem Shopping Center
rr Illustratiebeeld: Het Wijnegem Shopping Center
In het Wijnegem Shopping Center is zaterdag omstreeks 15 uur een kindje van 1,5 jaar met zijn hand klem komen te zitten tussen een roltrap.

Het kind was aan het spelen bij de fontein aan de C&A. Op een onbewaakt moment ging hij naar de roltrap die daar naar beneden ging, en stak hij zijn handjes ertussen. De roltrap viel na enkele seconden stil, maar de jongen geraakte gekneld met een hand. Brandweer, ambulances en MUG-ploegen snelden meteen ter plaatse. “De roltrap moest deels gedemonteerd worden”, klinkt het bij de politie van de zone Minos. “Na een halfuur kon het kindje bevrijd worden. Hij werd vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis.” Het parket onderzocht de zaak maar gaf even later de roltrap weer vrij.

Hoe erg het kindje er aan toe is, blijft nog onduidelijk. Van levensgevaar zou wel geen sprake zijn.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anita Grosemans

  Ik werk zelf ook in een CA en moet dagelijks kinderen waarschuwen dat een roltrap geen speeltuin is. Een kind van 1,5 jaar dat vrij mag rondlopen in een winkel is niet verantwoord! Ouders zijn verantwoordelijk ! Helaas zijn er tegenwoordig heel veel ouders die hun kroost gewoon vrij tussen en onder de rekken laat lopen...spelen met de knuffels die we verkopen en na het winkelen de afgezabberde knuffels terug in het rek leggen....een schande ! Geen respect meer en de ouders laten dat gewoon toe!

 • Eva Vandenbon

  Iedere ouder heeft zeker al eens gedacht: oef, nu hebben we geluk gehad. Net niet gevallen, net geen schommel tegen het hoofdje, net iets niet ingeslikt, net niet aan de aandacht ontsnapt... en soms heb je dat geluk niet en dan zijn er mensen die hun commentaar klaarhebben. Hopelijk zijn die perfecte ouders ooit grootouders en houden ze handjen van het kleinkindje 24/24 vast tot het 18 jaar is.

 • Denise Smeyers

  Hoor hier veel commentaar van mensen die zelf geen kinderen hebben of er iets van weten ,het is genoeg om door iemand (bv een ander kind iets gevraagd teworden) en het kind ontsnap je oog ...Sterkte voor de ouders

 • paul van de velde

  Het zou beter zijn een bord te hagen aan de ingang : Onder de 12 jaar verboden toegang en vanaf 12 jarigen onder begeleiding van ouders tot hun 18 tiende ?

 • Marina Martens

  Als ouder kun je geen ogen genoeg hebben op je kroost, maar helaas, het is een oogopslag gebeurd, hoe goed je ook oplet, en zeg nooit"bij mij gebeurd het niet". Ongevallen gebeuren nu eenmaal.