Avondshopping steeds populairder bij vrouwen én mannen: 1 op 5 winkelt na 18 uur

Avondshoppen wordt steeds populairder
Benoit De Freine Avondshoppen wordt steeds populairder
Al één op de vijf shoppers trekt er ’s avonds tussen 18 en 21 uur op uit om te shoppen. De zogeheten avondshoppers zijn hoofdzakelijk vrouwen, maar ook steeds meer mannen wippen na het werk nog snel voor een uurtje binnen. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van de bezoekerscijfers van Wijnegem Shopping. 

Steeds meer Belgen trekken dezer dagen op weekdagen na 18 uur nog naar een winkelcentrum. Dat blijkt uit een analyse van Wijnegem Shopping Center. Zij krijgen elke avond enkele duizenden shoppers over de vloer.

“Al één op de vijf shoppers gaat tegenwoordig op weekdagen tussen 18 en 20 uur en op vrijdag zelfs tot 21 uur op zoek naar nieuwe kledij, schoenen of een cadeautje. Dat is best veel. Zes op de tien shoppers zijn vrouwen. Zij komen ook dikwijls voor de kinderen langs. Maar ook mannen springen steeds vaker na het werk nog snel een uurtje binnen voor een nieuw vestje, jeans, videospel, of ook een snelle hap,” zegt Zsofi Horvath, Communicatiemanager van Wijnegem.

Dat avondshopping populairder wordt, mag eigenlijk niet verbazen. Recent onderzoek van HR-dienstverlener Acerta leert dat de Belgen massaal meer vast en voltijds werken. Zo was vorig jaar al 62,5 procent van alle lopende arbeidscontracten een voltijds exemplaar. “Eenvoudig gesteld waren er vroeger meer Belgen die overdag tijd hadden om te winkelen. Dat is nu niet meer het geval. Omdat bovendien ook ons sociale leven en het verkeer drukker is geworden, gaan meer werkende Belgen op zoek naar winkels die ruime openingsuren hebben. In tegenstelling tot online winkelen, kan je in een fysieke winkel nog steeds onmiddellijk een kledingstuk of schoenen passen,” vult manager Katrien Geysen aan.

Opvallend: ook op zaterdag trekt nog één op de vijf shoppers pas na 18 uur op winkelronde. Maar de topdag voor avondshopping blijkt evenwel vrijdag te zijn. Bijna een derde van alle vrijdagshoppers in Wijnegem trekt er ’s avonds op uit. 

Afterwork met Viktor en Kobe

Wijnegem Shopping Center zet daarom nog meer in op het avondshoppen. Zo is er vrijdagavond de eerste ‘Afterwork Party’ in het thema ‘roller disco’. Steeds meer bezoekers trekken er overigens op vrijdagavond ook samen met vrienden op uit, en beschouwen dit als een plezierig ‘afterwork’-momentje. Om die trend extra in de verf te zetten, organiseert Wijnegem vrijdag een allereerste ‘Afterwork Party’ in het thema ‘roller disco’. Iedereen is welkom vanaf 18.30 uur voor een eerste roller disco show. Van 19 tot 20 uur zorgt dj Dave Lambert en Sakso  voor de opwarming. Van 20 tot 21 uur zetten dj’s Viktor Verhulst en Kobe Ilsen het weekend in.

Avondshoppen wordt steeds populairder
Benoit De Freine Avondshoppen wordt steeds populairderReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.