Ambulancier zwaargewond na crash met Porsche in Wijnegem

De ziekenwagen werd weggekatapulteerd door de crash.
Marc De Roeck De ziekenwagen werd weggekatapulteerd door de crash.
Een Porsche en een ziekenwagen zijn dinsdag tegen elkaar gebotst op de Houtlaan in Wijnegem. De ambulanciers moesten door de brandweer bevrijd worden, één van hen raakte zwaargewond. Er zat geen patiënt in de ziekenwagen. De bestuurder van de Porsche kwam er zonder kleerscheuren van af.

Het ongeval deed zich voor ter hoogte van het kruispunt met de ’s Gravenwezelsteenweg. Een Porsche kwam uit de richting van Schilde gereden en reed in Wijnegem de Houtlaan op. Op dat kruispunt reden de Porsche en de ambulance, die niet prioritair reed, tegen elkaar.

Bevrijd door brandweer

De ziekenwagen werd weggekatapulteerd door de knal en kwam naast de baan op de zijkant terecht, tegen een verlichtingspaal. Er zaten geen patiënten in de ziekenwagen die onderweg was naar het Sint-Jozefziekenhuis in Malle. Eén van de twee ambulanciers raakte zwaargewond. Ze moesten allebei bevrijd worden door de brandweer.

De omstandigheden van het ongeval worden onderzocht door de lokale politiezone Minos. Mogelijk reed de bestuurder van de Porsche door het rode licht, maar dat werd niet officieel bevestigd. Hulp- en takeldiensten hadden ongeveer een uur werk vooraleer het kruispunt terug werd vrijgegeven.

Het ongeval van deze middag gebeurde op nog geen 500 meter van de plek waar twee broers op vrijdag 16 augustus dodelijk crashten. Zij zaten eveneens in een Porsche.

Er was een uur lang hinder terwijl hulp- en takeldiensten hun werk deden.
Marc De Roeck Er was een uur lang hinder terwijl hulp- en takeldiensten hun werk deden.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Axel Italis

    De Houtlaan wordt de eerste straat met een verbod teken voor Porsche.