91 procent van de Wijnegemnaars woont graag in de gemeente

Illustratiebeeld
shutterstock Illustratiebeeld
‘Wijnegem Spreekt’, onder die naam lanceerde het lokaal bestuur voor de derde keer een enquête om na te gaan hoe de Wijnegemnaar zich voelt in zijn of haar gemeente. 466 bewoners vulden de vragenlijst ook in. En wat blijkt: 91 procent van de deelnemers woont graag in de gemeente.  

Het lokaal bestuur Wijnegem lanceerde op de Trefdag “Wijnegem Spreekt” op 16 maart voor de derde keer een enquête onder dezelfde naam. Eind mei werd de enquête afgesloten. De resultaten werden ondertussen ook verwerkt. En wat blijkt: de Wijnegemnaar woont graag in Wijnegem. 

Van de 466 mensen die de vragenlijst invulde, gaf 91 procent aan tevreden te zijn in Wijnegem te wonen. Vooral de bibliotheek kon rekenen op heel wat tevreden mensen. Maar liefst 88 procent gaf aan erg tevreden te zijn over de werking van de bib. Daarna volgden de dienst cultuur (85%), de Sportdienst (74%) en de dienst bevolking (69%). 

De diensten die het meest bezocht of gecontacteerd werden, zijn de dienst bevolking (77%) en ’t Gasthuis met de cultuurdienst (71%) en de bibliotheek (71%).

Donderdag 17 oktober om 19.30 uur wordt de hele enquête en de resultaten ervan toegelicht door het bestuur in de ontmoetingsruimte van het parochiecentrum in de Wommelgemsteenweg 36 in Wijnegem. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jeannine Balder

    Woon al 35 jaar in Wijnegem waarom wisten heel veel bewoners niets van deze enquête ? 450 ingevuld dat is toch geen enquête in een dorp van ong 9.900 inwoners !