"Topdag voor Shopping Center"

EERSTE SOLDENDAG LOKT 65.000 BEZOEKERS NAAR WIJNEGEM

Koopjesjagers lopen met gevulde zakken door de gangen van het Shopping Center.
Foto Conaerts Koopjesjagers lopen met gevulde zakken door de gangen van het Shopping Center.
Het Wijnegem Shopping Center kan terugblikken op een bijzonder geslaagde eerste soldendag. Mede door het grijze weer kwamen zaterdag meer dan 65.000 mensen jacht maken op koopjes. "Van ons mag de zon gerust nog wat langer wegblijven", luidt het bij de handelaars.

Al vanaf 's ochtends stroomden de mensen toe en na de middag was het bij momenten over de koppen lopen. "Het is hier een pak drukker dan verwacht", merken verkoopsters Aline en Kizzy van dameskledingzaak Expresso. "Al speelt het minder goede weer daar zeker een belangrijke rol in. Bij regenweer komen de mensen sneller naar het winkelcentrum. Van ons mag de zon gerust nog wat langer wegblijven." De dames konden zeer opgetogen zijn over de eerste soldendag. "Qua omzet doen we misschien wel twaalf keer beter dan op een normale openingsdag. Een specifiek artikel springt er niet tussenuit, alles verkoopt vlot. We zien vooral veel mensen die vlak voor ze op reis vertrekken nog snel even wat zomerkleding komen inslaan."

Parking meteen vol

Ook bij Noppies, een zaak voor zwangerschapskleding, vallen de zomerkoopjes al vanaf dag één in de smaak. "Toen ik deze morgen (zaterdagmorgen, red.) in het winkelcentrum aankwam, stond de parking al zo goed als vol", vertelt winkelbediende An Rosseau. "De start van de solden in combinatie met het grijzere weer doet de mensen massaal naar hier afzakken. In een halve dag hebben we hier al meer klanten gezien dan anders in een hele dag. De mensen kopen ook meer. Terwijl ze zich anders beperken tot één à twee stuks, kopen ze nu soms wel drie, vier, vijf stuks. De koopjes spreken duidelijk aan."

Meer dan in 2016

"Volgens een eerste schatting hebben we meer dan 65.000 bezoekers mogen verwelkomen", reageert Teresa Adriaens, woordvoerder van het Wijnegem Shopping Center. "We mogen spreken van een absolute topdag. Ter vergelijking: vorig jaar stond de teller op de eerste zaterdag van de zomersolden op 56.000 bezoekers. En we nemen aan dat de aangekondigde staking van De Lijn heeft nog een aantal mensen heeft thuisgehouden. Eigenlijk had het bezoekersaantal nog hoger kunnen liggen. De cijfers van de verkoop hebben we pas maandag (vandaag, red.) , maar het is duidelijk dat er heel veel verkocht is geweest. Iedereen die komt, koopt wel minstens iets", besluit Teresa Adriaens.