Werkstraffen voor duo dat brood- en drankautomaten leegroofde

De rechtbank in Kortrijk.
LSI De rechtbank in Kortrijk.
Twee mannen van 22 en 41 jaar uit Zulte zijn elk veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur omdat ze verschillende inbraken pleegden in brood- en drankautomaten. Zo sloegen ze toe in Anzegem en werden ze op inbrekerspad per toeval gestopt door de politie.

Het duo uit Zulte sloeg verschillende keren toe in de maanden augustus en september vorig jaar. Ze plunderden twee brood- en drankautomaten in Anzegem en gingen er telkens vandoor met een buit van zo’n 300 tot 400 euro. De politie kwam de daders per toeval op het spoor. Ze deed de auto waar beiden in zaten, stoppen voor een controle omdat in Wielsbeke iemand een poging tot inbraak had gemeld. Daar bleken ze niks mee te maken te hebben, maar de politie vond wel inbrekersmateriaal in hun auto en kon hen linken aan verschillende inbraken in brood- en drankautomaten in Deinze, Anzegem en Wielsbeke. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.