Werken aan brug tussen Ooigem en Desselgem

Deze week starten de voorbereidende werken voor de aanleg van een nieuwe, hogere brug tussen Ooigem en Desselgem.
Henk Deleu Deze week starten de voorbereidende werken voor de aanleg van een nieuwe, hogere brug tussen Ooigem en Desselgem.
Deze week starten de voorbereidende werken voor de aanleg van een nieuwe, hogere brug tussen Ooigem en Desselgem. De huidige brug is te laag voor de moderne binnenvaart en daarom bouwt waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg een hogere brug.

Voordat deze werken kunnen starten, moeten de nutsmaatschappijen eerst hun leidingen verplaatsen. Die zijn momenteel vastgemaakt aan de brug. De nieuwe leidingen komen onder de Leie te liggen. In de Ooigemstraat in Desselgem en de Desselgemsestraat  in Ooigem plaatst de aannemer tijdelijke verkeerslichten. Zo kan het verkeer om de beurt langs de werfzone passeren. Voor de fietsers komen er langs de werfzones tijdelijke dubbelrichtingsfietspaden. De 1ste Linie-Regimentstraat in Ooigem zal vermoedelijk in de week van 24 februari afgesloten zijn. Bij goede weersomstandigheden zullen de werken klaar zijn tegen begin april. Daarna is het tijd voor de échte werken. De werken in Ooigem en Desselgem maken deel uit van het binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen, dat steun geniet van de Europese Unie. Hiermee wil De Vlaamse Waterweg nv van de binnenvaart een sterker alternatief maken voor het goederenvervoer op de weg. De bouw van de nieuwe brug zal in totaal 1,5 jaar duren en is geraamd op 5,8 miljoen euro.

Zo zal ze eruitzien.
Vlaamse Waterweg Zo zal ze eruitzien.