Voorwaardelijke celstraf voor veroordeelde dealer die doorging met handeltje, ondanks enkelband

Een enkelband hield de man niet tegen om zijn drugshandel verder te runnen.
ANP XTRA Een enkelband hield de man niet tegen om zijn drugshandel verder te runnen.
Een 38-jarige man uit Wielsbeke is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een volledig voorwaardelijke celstraf van 15 maanden en een effectieve boete van 1.600 euro voor bezit en verkoop van cannabis en cocaïne. Hij verkocht de drugs vanuit zijn woning terwijl hij met een enkelband een eerdere gevangenisstraf uitzat.

Een huiszoeking bij Steve K. in de Tuinwijk in Wielsbeke leverde ruim 100 gram cannabis en cocaïne op. Uit telefonie-onderzoek en een korte observatie aan zijn woning bleek dat hij vanuit zijn woning drugs aan de man bracht. “Vooral aan een 15-tal vrienden, vaak zonder winst”, vertelde K. aan de rechter. “Die ‘vrienden’ zag ik na mijn arrestatie niet meer terug. Ik heb veel geleerd. Ik wil het voortaan beter doen.” Hij vroeg en kreeg van de rechter een celstraf van 15 maanden, volledig met uitstel als hij zich aan enkele voorwaarden houdt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.