Voorbereidende werken voor nieuwe brug Ooigem-Desselgem starten 3 februari

De huidige brug tussen Ooigem en Desselgem.
Henk Deleu De huidige brug tussen Ooigem en Desselgem.
De voorbereidende werken voor de aanleg van de nieuwe brug tussen Ooigem en Desselgem starten op 3 februari 2020. Dat laat De Vlaamse Waterweg weten.

“De huidige brug tussen Ooigem en Desselgem is te laag voor de moderne binnenvaart”, zegt Karen Buyse, communicatieverantwoordelijke bij waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg. “Daarom bouwen we een nieuwe, hogere brug. Voor deze werken kunnen starten, moeten de nutmaatschappijen eerst hun leidingen verplaatsen. Deze werken starten op 3 februari 2020.” In de Ooigemstraat in Desselgem en de Desselgemsestraat in Ooigem plaatst de aannemer tijdelijke verkeerslichten. Zo kan het verkeer om de beurt langs de werfzone passeren. Voor de fietsers komen er langs de werfzones tijdelijke dubbelrichtingsfietspaden. De 1e Linie-Regimentstraat in Ooigem zal vermoedelijk in de week van 24 februari 2020 afgesloten zijn. Bij de juiste weersomstandigheden zijn de werken tegen begin april 2020 klaar.”

Binnenvaart versterken

De werken in Ooigem en Desselgem maken deel uit van het binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen, dat steun geniet van de Europese Unie. Hiermee wil De Vlaamse Waterweg nv van de binnenvaart een sterker alternatief maken voor het goederenvervoer op de weg. Momenteel is de waterwegbeheerder nog op zoek naar een geschikte aannemer om de nieuwe wegbrug te bouwen. Van zodra deze gekend is, kunnen de werken van start. De bouw van de nieuwe brug zal in totaal 1,5 jaar duren en is geraamd op 5,8 miljoen euro.

Zo zal de nieuwe brug eruitzien.
Henk Deleu Zo zal de nieuwe brug eruitzien.
Zo zal de nieuwe brug eruitzien.
Henk Deleu Zo zal de nieuwe brug eruitzien.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.