Unilin krijgt gelijk in beroep en moet geen 547 miljoen betalen

Vloerbedekkingproducent Unilin kreeg net zoals in eerste aanleg gelijk in beroep.
Henk Deleu Vloerbedekkingproducent Unilin kreeg net zoals in eerste aanleg gelijk in beroep.
Het West-Vlaamse bedrijf Unilin is in beroep opnieuw vrijgesproken nadat de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) ruim een half miljard aan achterstallige belastingen vorderde.

Unilin is vooral bekend voor de vloeren die met het Uniclic-systeem en dus zonder lijm geïnstalleerd kunnen worden. De BBI vermoedde dat het bedrijf via een constructie van vennootschappen in Nederland, Ierland en Luxemburg de royalty’s op het Uniclic-systeem belastingvrij wilde houden. Het bedrijf hield altijd vol dat er helemaal geen sprake is van een duistere constructie en dat alles steeds correct verliep. Toch eiste de BBI een bedrag van 547 miljoen aan achterstallige boetes en belastingen. Net zoals de rechter in eerste aanleg, gaf het hof van beroep het bedrijf dinsdag gelijk. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Pierre Jacobs

    Marijke ik zou toch maar opletten met zulke beweringen. Het is trouwens niet de eerste keer dat een persoon of dienst zijn hand overspeelt, laatst nog Theo Francken maar dat is dan weer normaal dat men hem terugfluit volgens de openbare opinie.

  • marijke boulet

    Als er 500 miljoen op het spel staat kan men gerust de juiste mensen omkopen met een paar miljoen .

  • luc meeus

    De BBI trekt weer aan het kortste eind. Hoeveel tijd en geld hebben ze daar weer niet ingestoken. Hopelijk had men dit half miljard nog niet ingecalculeerd in de begroting.