Slechts enkele nachtzwemmers proberen alcohol binnen te smokkelen

Moussa uit Waregem legde een negatieve ademtest af. "Niet moeilijk, want ik drink nooit", zegt de man.
Hans Verbeke Moussa uit Waregem legde een negatieve ademtest af. "Niet moeilijk, want ik drink nooit", zegt de man.
Liefst 450 mensen hebben dinsdagavond in het zwembad van Wielsbeke dankbaar genoten van het nachtzwemmen. Velen legden verplicht een ademtest af voor het binnengaan maar niemand hoefde te worden geweigerd. Enkelen probeerden wel sterke drank mee naar binnen te smokkelen.

Morgen, donderdag, is het vanaf 22 uur weer van dat en het belooft opnieuw een stormloop te worden. Het nachtzwemmen in het gemeentelijk zwembad van Wielsbeke kan op behoorlijk wat interesse rekenen. “Da’s ook logisch, zegt sportfunctionaris Steven Lefebvre. “De toegangsprijs is democratisch, we zijn een relatief klein bad en houden het graag gezellig. Met deze temperaturen is nachtzwemmen het ideaal middel om even aan de hitte te ontsnappen.”

Het was gezellig druk in het openluchtzwembad van Wielsbeke.
Hans Verbeke Het was gezellig druk in het openluchtzwembad van Wielsbeke.

Controle op alcohol en drugs

Omdat het nachtzwemmen niet alleen leuk maar vooral ook veilig moet zijn, werd ook nu weer aan de ingang van het zwembad gecontroleerd op alcohol en drugs. “Het gaat om selectieve controles”, zegt Lefebvre. “Het spreekt vanzelf dat we kinderen geen ademtest laten afleggen. De balans was positief: niemand moest de toegang worden geweigerd omdat hij of zij in overtreding was. Dat is niet altijd zo.” Moussa uit Waregem is één van de mensen die een ademtest aflegde. “Ik ben voorstander”, zegt hij onomwonden. “Alcohol en drugs kunnen voor veel problemen zorgen. Daarom blijf ik er persoonlijk van af. Nee, ik drink nooit. En dat is goed zo. Al begrijp ik wel dat niet iedereen mijn mening deelt.” De ademtest van Moussa was uiteraard negatief, hij mocht zonder problemen het zwembad binnen.

Mariese en Amina (rechts) controleerden alle draagtassen van de nachtzwemmers.
Hans Verbeke Mariese en Amina (rechts) controleerden alle draagtassen van de nachtzwemmers.

Goed verstopt, toch gevonden

Nachtzwemmen lukte dinsdagavond niet zonder eerst voorbij Mariese en Amina te geraken. De meisjes controleerden de draagtassen die de zwemmers bij zich hadden. “Om te zien of er geen alcohol of drugs in zitten”, lachen de twee. “We hebben twee flessen sterke drank onderschept, bij twee verschillende mensen. Eén van de flessen zat gewoon zichtbaar in een draagtas, de andere was gewikkeld in een handdoek, duidelijk met de bedoeling om ze binnen te smokkelen. Er was ook één iemand die een vol flesje Jupiler bij had. Ook dat moest worden afgegeven.” De zwemmers in kwestie maakten er geen probleem van en kregen ’s nachts, bij het verlaten van het bad, hun drank weer terug.

Een DJ zorgt voor sfeer, telkens er nachtzwemmen is in het openluchtbad van Wielsbeke.
Hans Verbeke Een DJ zorgt voor sfeer, telkens er nachtzwemmen is in het openluchtbad van Wielsbeke.
Ook de brede glijbaan bleek een attractie tijdens het nachtzwemmen.
Hans Verbeke Ook de brede glijbaan bleek een attractie tijdens het nachtzwemmen.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.