Serieuze investeringen in 2017

In Wielsbeke liggen heel wat plannen op tafel voor 2017. Wij zetten de grootste projecten even op een rijtje.

Het project 'bib in kerk', waarbij een verdieping wordt gemaakt in de Sint-Laurentiuskerk om er een bibliotheek te realiseren. Dit betekent de grootste hap uit het budget.


De realisatie ervan start in 2017 en zal zo'n 3,8 miljoen euro kosten. De werken zouden af zijn in 2018. De nieuwbouw naast de kerk is voor het begin van de volgende legislatuur.


Er wordt 780.000 euro geïnvesteerd in speelvelden op domein Kraaienhof voor Soft- en Baseballclub Pitbulls Wielsbeke en voetbalclub KSC Wielsbeke. De Pitbulls krijgen een speelveld, de voetballers krijgen een klein veld voor de Duiveltjes en een extra veld voor de oudere spelers.


In Ooigem staan grootschalige rioleringswerken op de planning en er wordt meteen ook een ontsluitingsweg aangelegd van aan de toekomstige Unilin-site langs bedrijven Crop's en Vandenavenne, richting Fabiolabrug. Die werken kosten 7,3 miljoen euro. Het aandeel van de gemeente daarin bedraagt 2,5 miljoen euro.


De werken aan het Dorpsplein van Sint-Baafs-Vijve, die stilgelegen hebben na het faillissement van de aannemer, worden begin 2017 hervat. Die werken kosten 1,4 miljoen euro.


Er wordt 500.000 euro vrijgemaakt voor de studie- en ontwerpfase voor een nieuw binnenzwembad, dat op de plaats van het huidige zwembad komt. De bouw is voor na 2021.


Ooigem krijgt eindelijk de nieuwe kinderopvang, een nieuwbouw met daar boven twee appartementen, die verhuurd zullen worden. Daar wordt voor 2017 901.000 euro voor vrijgemaakt.


De Chiro en de KAJ krijgen eindelijk nieuwe lokalen, een industrienieuwbouw met twee verdiepingen, naast OC Leieland. Daar wordt 350.000 euro voor vrijgemaakt.


(JME)