Lokale bands treden op midden in ... het zwembad

Dankzij het evenement 'Breedwerk 8710' kan je donderdag op vier locaties in Wielsbeke lokale bands aan het werk zien. Ze spelen in de raadzaal van het gemeentehuis, het jeugdhuis, Bekes hof én... het zwembad. "Het podium wordt opgebouwd in het zwembad, wie op de eerste rij wil staan, staat in het water."

Poppunt, een organisatie die beginnende muziekgroepen ondersteunt , lanceerde een oproep om lokaal muzikaal talent een podium te geven. De mensen van de cultuurdienst, jeugdhuis Contrast en de werkgroep Breedwerk pakten die opdracht wel heel creatief aan. Breedwerk 8710 werd zelfs beloond met 1.000 euro extra steun, als een van de drie beste Vlaamse projecten. Dat een van de vier locaties waar de twaalf optredens plaatsvinden zowaar het gemeentelijke zwembad is, zit daar ongetwijfeld voor iets tussen. "We wilden graag uitpakken met iets origineels", zegt Marieke Boutens van de cultuurdienst. "En een optreden in een zwembad kan je best wel origineel noemen." De beweegbare bodem wordt zo ingesteld dat het water overal 50 centimeter diep is.

Natte voeten

Het podium wordt opgebouwd zodat de band net boven het water staat, het publiek kan kiezen: ofwel in het zwembad staan, ofwel van op de rand van het zwembad. "Het wordt nog een huzarenstukje om alles op tijd in gereedheid te brengen, want er mogen mensen zwemmen tot 18.15 uur. Onderaan het zwembad komt een rubberen mat, zodat de zwembadvloer niet beschadigd wordt. Daarboven komen podiumblokken."


Op elk van de vier locaties wordt een apart genre gespeeld. The Woods uit Waregem speelt in de raadzaal. "Tof dat we eens op een speciale plek mogen spelen", zegt Henri De Veene. Tickets zijn verkrijgbaar via Facebook of aan de deur. Meer op www.facebook.com/wielsbeke.lokalehelden. (JME)