Leerlingen Techniekacademie krijgen diploma’s

De leerlingen van de Wielsbeekse Techniekacademie hebben hun diploma’s in ontvangst mogen nemen.
Wielsbeke De leerlingen van de Wielsbeekse Techniekacademie hebben hun diploma’s in ontvangst mogen nemen.

De leerlingen van de Wielsbeekse Techniekacademie hebben hun diploma’s in ontvangst mogen nemen. De Techniekacademie Wielsbeke is een initiatief dat kinderen van 10 tot 12 jaar onderdompelt in de wereld van techniek en technologie. In hun vrije tijd werden leerlingen uit het vijfde of zesde leerjaar in Wielsbeke uitgedaagd om problemen uit hun leefwereld op te lossen met techniek. Twee techniekmentoren stonden in voor de begeleiding tijdens 12 sessies.

De Techniekacademie werd de voorbije maanden in maar liefst 40 gemeentes georganiseerd. Alles samen konden 1440 kinderen dankzij de lessen proeven van techniek.

De Techniekacademie in Wielsbeke vond plaats in Sint-Baafs-Vijve op woensdagnamiddag, van januari tot mei, en elke sessie duurde telkens 2 uur. Meer info vindt u opwww.techniekacademie-wielsbeke.be. “ De kinderen werden uitgedaagd rond 6 concrete projectjes: ze maakten een periscoop, een memohouder, badproducten en een deurmatalarm, ze programmeerden een zelfrijdend wagentje, en bouwden een flatgebouw met windturbine”, zegt Marieke Boutens van de cultuurdienst van Wielsbeke. “Ze gingen ook één keer op actief bezoek naar een bedrijf in de gemeente.”

De Techniekacademie is een samenwerking tussen de gemeente Wielsbeke en Hogeschool VIVES en met de steun van lokale bedrijfspartners en de provincies West- en Oost-Vlaanderen. “De Techniekacademie heeft impact, zo blijkt uit de Bachelorproef van VIVES-studenten Sociaal Agogisch Werk”, zegt schepen Daisy Haydon (CD&V). “Kinderen hebben na deelname aan de Techniekacademie meer ambitie hebben om zelf een technische job te doen, en denken minder genderstereotiep over techniek.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.